MADE.com onthult haar geheimen voor een gezonde nachtrust

En, hoe ga jij zo in je vierde week – of is het al nummer 5 – van semi-quarantaine? Still going strong of een kleine Coronadip? Ondanks dat deze surrealistische crisis een flinke som van tijdelijke opofferingen is, brengt het ook veel moois. Heel veel moois. In hoe we met elkaar leven, werken en er voor elkaar zijn. En tijdens al die social distancing houd je tijd over. Tijd die je mooi kan inzetten om eens een periode lang aan je nachtelijke zzz-uren te komen. Voordat deze bizarre tijden waren losgebarst, zijn we met MADE.com gaan babbelen. En toevallig of niet, ging het toen over hoe jij je nachtrust kan verbeteren.

Neem je slaapkamer onder handen

Niets zo fijn als ’s nachts flink wat uurtjes te maken om de volgende ochtend rise and shine de dag te kunnen beginnen. Plafonddienst voor een paar nachtelijke uren, daar zit niemand om te springen. Je nachtrust naar the next level brengen, hoe doe je dat?

Waarschijnlijk weet je maar al te goed dat je beter niet nog net voor je gaat slapen druk in de weer moet zijn met je telefoon. Of een shot cafeïne moet nemen. Of je volproppen met suikerrijk lekkers. Tot dusver weinig nieuws. Nu kan je je nighty night een oppepper geven door bepaalde essentiële oliën in huis te halen of door te mediteren. Maar wist je dat het geheim van een heerlijke nachtrust ‘m ook al zit in de stijl van je slaapkamer?

linnen en bamboe dekbedset MADE.com Nieuw assortiment slaapkamer MADE.com

Tips om je nachtrust on point te krijgen

Je slaapkamer stijlen dus. Een must! Deze tips gaan binnen no time effect hebben op je zzz’s.

Tip #1: Rust voor het oog en mind

Hartstikke leuk hoor zo’n over de top behang of felgekleurde muren, maar probeer daar where the magic happens van weg te blijven. Deze druktemakers kunnen je nachtrust namelijk niet ten goede komen, vooral als je hutjemutje in een kleine slaapkamer ligt. Voorkom chaos. De creatieve stylingbreinen van MADE.com adviseren om liever voor kalmerende tinten te gaan. En nee, daar hoeft het geheel zeker niet slaapverwekkend saai van te worden. Denk aan grijs, babyblauw of zachtroze. Hoe zachter, hoe beter is het devies. Heb je een zwak voor patronen? Ga dan voor een basic streepje of een onopvallend ombre-effect.

Tip #2: Less is more

Kijk, in de basis is je slaapkamer bedoeld om lekker wat refuel-uurtjes te maken. En ja overdag wil het oog natuurlijk ook wat, maar houd het doel van de kamer voor ogen. Ongeacht of je een kleine slaapkamer of een unit van heb ik jou daar hebt, onthoud dat minimalisme key is voor je (liefdes)nest. Bed, nachtkastjes, kast, c’est tout. Liefst nog wel wat groene knapperds erbij, en klaar is Kees. En die spiegel die je kamer optisch wat groter kan laten lijken, die kan je beter ergens anders ophangen. Wordt je slaapkamer onnodig druk van. Wil je niet.

Tip #3: Lichtpuntje

Niets zo fijn dan een natuurlijke wake-up call. Laat de eerste zonnestralen op je snoet je wekker zijn. Ben je een uitslaper? Dan kan je voor verduisterende gordijnen gaan.

Tip #4: Overload aan kussens en lakens

Als er iets lekkers en hotel-ish is, dan is het wel een dot donzige dekens en kussens. Zo heb je altijd de optie om weg te kruipen onder een extra laagje mocht dat nodig zijn. Houd in gedachten dat je in een koele ruimte beter in slaap valt, maar overdrijf niet. Het moet geen kouwkleumerij worden. MADE.com weet raad met onder andere spreien en plaids.

Ledger nachtkastje MADE.com

MADE.com laat ultrazachte dromen uitkomen

Enkele maanden geleden heeft MADE.com een nieuw assortiment gelanceerd. Een assortiment vol verantwoord geproduceerde stoffen – biologisch katoen, linnen en bamboe blend en hergebruikte garens – om ook de duurzame do-gooders veel moois aan te kunnen bieden. En veel duurzaam moois, dat hebben ze zeker. Alle nieuwe slaapkamer essentials van MADE.com shop je hier.

Catch your zzzs, nighty night! 

Photo credits: MADE.com