Luxe in Gent: alle plekken voor bon vivants

Gent. Je stapt in de auto (of trein), knippert met je ogen en je bent er. Het Belgische Gent is goed bereikbaar en je hebt er alle luxe die je wenst. Beeldige hotels, adressen waar je verrukkelijk kunt eten, véél chocolade én mooie winkels om te shoppen.

Ook aan cultuur geen gebrek. Gents bekende Sint-Niklaaskerk, aan de andere kant de Graslei zijn allemaal wandelend te bekijken. Het fijne van Gent is dat je alles te voet kunt doen en de rijke geschiedenis van de stad pik je zo vanzelf mee. Een groot deel van de historische binnenstad van Gent is autovrij, waardoor je even geen last hebt van vervuilende lawaaierige auto’s. Afijn. Gent heeft genoeg om te gaan zien! Wij gingen op pad en ontdekten:

Door73

door73

Door73 is het broertje van de Gentse sterrenzaak Oak met ‘feelgood sharing dishes’ van chef Marcelo Ballardin. Eric Ivandis (voorheen souschef van Oak) staat er in de keuken en betoverd gasten met de meest lekkere, toegankelijke, sharing gerechtjes met een oriëntaals – mediterraans tintje. Een lunch of diner bij door73 is perfect voor mensen die niet zo goed kunnen kiezen. Omdat de gerechtjes kleiner zijn en je deze deelt, kun je namelijk vanalles proberen. Denk aan Taiwanese schelpen, Holstein tonato en Gepofte aubergine met harissa en granaatappel. Verrukkelijk! Ook hebben ze een ruime keuze aan alcoholische versnaperingen. Een rozen cocktail of s’werelds beste alcoholvrije biertje om maar wat te noemen. Er is natuurlijk ook volop keuze als je wel voor een borrel gaat.

Hotel 1898 The Post

the cobbler

Hotel 1898 The Post is gevestigd op een toplocatie in het historische centrum en ziet er adembenemend uit. De kamers zijn verdeeld over twee verdiepingen in een prachtig historisch gebouw. Met donkergroene tinten en marmer in de badkamers stralen ze een zekere grandeur uit. Ook leuk: The Cobbler, de bar van het hotel. Hier kun je nippen aan een cocktail terwijl de tijd stilstaat. Je herbeleeft vervlogen tijden en omdat het zo goed toeven is wil je nooit meer naar huis.

Home Linen

home linen

Voor het betere linnenwerk ga je naar Home Linen. Een winkel waar je alles wilt hebben. Het is er niet groot maar de collectie is beeldschoon. Van handgemaakte servetten met mooie gebloemde werkjes tot tafelkleden en zoete nachthemden. In deze winkel kijk je je ogen uit. Bovendien zijn de prijzen erg schappelijk. Wij hadden gehoopt op een webshop omdat we spijt hebben van alles wat we niet gekocht hebben. Hebben ze niet. Het is dus echt inslaan als je er bent! Alleen al voor deze zaak rijden we nog een keer terug.

Home Linen: Korenlei 3

B&B The Verhaegen

verhaegen gent

Nog zo’n parel: B&B The Verhaegen. Dit historisch stadsmomument uit de achttiende eeuw is onder handen genomen door twee interieurdesigners en dat werd gedaan met smaak. Hoge plafonds, paneeldeuren en muurschilderen, alle authentieke details zijn bewaard gebleven. De sfeer in de B&B is luxueus en je waant je in een andere wereld. De kamers zijn een oase van rust om even bij te komen maar je kunt ook genieten van de unieke binnentuin of vertoeven in de salon met hedendaagse kunst.

LOF restaurant

LOF gent

Bij LOF in Gent eet je op stand. Je wordt werkelijk waar in de watten gelegd door chef Hannes Vandebotermet en zijn team. De gerechten die op tafel komen zijn van een bijzonder hoog niveau. Ook de wijnen die de sommelier schenkt zijn genieten en gaan goed samen met de tongstrelende gerechten. Daarnaast is het restaurant ook een lust voor het oog! Rustig maar smaakvol met veel design elementen. Veel lof voor LOF zullen we maar zeggen.

 Lees ook: Deze plekken op Ibiza mag je niet missen!