10 foute redenen waarom mannen met vrouwen daten

Daten is leuk, een relatie ook. Maar voor het zover is, moet je mannen met slechte intenties eruit filteren. Voordat je het weet ben je emotioneel verbonden aan een man die alles behalve het beste met jou voor heeft. Herkenbaar?

Iedereen kent wel iemand die in de val van een foute man is getrapt. Een vriendin of collega die tot over haar oren verliefd is op mister bad guy. En zo ver hoeft het eigenlijk niet eens te komen! Als je de eerste signalen goed oppikt, ben jij weg voordat je écht gevoelens krijgt.

1. Hij is op zoek naar bevestiging
Met digitaal daten is niks mis! Sterker nog, het zorgt voor meer vissen in de zee. Toch zijn er gevallen die zich het beste voelen achter de computer. Ze sturen lange berichten en verklaren jou digitaal de liefde. Een echte afspraak? Dat komt pas na weken. Ook al is het gezellig, die tweede date laat ook weer weken op zich wachten. Jij denkt dat hij verlegen is, hij heeft het gewoon té druk met al z’n andere digitale scharrels. Of met z’n gezin. Online voert hij zichzelf met zelfvertrouwen en daar heb je dus helemaal niks aan!

2. Jij bent een prima opvulling voor als hij niks te doen heeft
Hell no! Zo’n vent wil je niet. Als hij het nu al laat afweten, zul je er nooit iets aan hebben. Er bestaan serieus mannen die zeggen: ‘sorry schat, m’n maten gaan voetballen dus ik moet mee’ of ‘als ik niks ander heb, zie ik je vanavond!’. Je bent godverdomme geen tweede keus! Hij moet bergen verzetten om jou te – mogen – zien. En ja, iedereen kan plots een persoonlijke situatie hebben, waardoor afspreken écht niet lukt. Maar dat heb je snel genoeg door.

3. Seks
Natuurlijk hoort seks in dit rijtje thuis. We hebben het niet per se over ongecompliceerde seks, friends with benefits, one night stands en ga zo maar door. We hebben het over seks waarbij jij wél gevoelens hebt – dat weet hij – en hij absoluut niet. Seks waarbij hij als een malle loopt te duwen om zichzelf naar een hoogtepunt te werken, maar jou totaal geen aandacht geeft. Wij zeggen: wegwezen! Deze man gebruikt jouw gevoelens!

4. Een slaapplek
Nog zo’n onwijze bummer, de man in kwestie blijkt niet verliefd op jou maar verliefd op jouw bed. Iedere keer als hij in de buurt is, krijg jij een belletje of hij langs kan komen en dan ook meteen kan blijven slapen. Het liefst met ontbijt op bed enzo. Maar bij hem afspreken? Ho maar! Dan is meneer ineens onbereikbaar.

5. Je hebt interessante vrienden
We hebben er al een artikel aan gewijd: netwerkdaten. Dit type man is op zoek naar nieuwe vrienden, een nieuwe baan of een heel nieuw leven. En jij – succesvol en geliefd – gaat hem daarbij helpen. Het liefst spreekt hij af op openbare plekken en hij wil alles weten over jouw sociale kring. Bovendien is hij all-over je social media en in het allerergste geval gaat hij er uiteindelijk met een van jouw vriendinnen vandoor.

6. Jij bent de perfecte dekmantel
Dit is pijnlijk. Voor hem, maar net zo goed voor jou! Deze man valt namelijk niet op vrouwen, alleen dat weet hij zelf nog niet. Of hij weet het, maar wil het verbloemen om wat voor een rede dan ook. Waar het op neerkomt: deze man is lief, zorgzaam en jullie hebben het erg gezellig samen. Maar seks? Zo min mogelijk. Hij voelt zich niet tot jou aangetrokken en dat is alles behalve goed voor je zelfvertrouwen, girl het ligt écht niet aan jou.

7. Jij bent zijn golden ticket
Deze geldwolf heeft het gemunt op de erfenis van je ouders, je ambities, topbaan of mooie huis. Deze – vaak knappe – man is zelf niet zo succesvol als hij had willen zijn en zoekt ‘glamour’ buiten de deur. Hij wil er zeker van zijn dat hij nooit wat te kort komt en er de rest van z’n leven warmpjes bij zitten. Zo zie je maar, golddiggen is niet per se een vrouwelijke specialiteit!

8. Een vinkje erbij op zijn batslijst
Hij staat al zo lang droog! Het moet er toch weer een keer van komen. Aangemoedigd door vrienden struint hij tinder af naar een geschikt exemplaar, en daar ben jij! Natuurlijk pakt hij het slim aan, want een mooie vrouw praat je niet zomaar in bed. Wat jij niet weet is dat er een weddenschap loopt tussen hem en z’n maten. Als hij na drie keer daten eindelijk van bil mag, is het daarna snel afgelopen met afspreken.

9. Om zijn ex jaloers te maken
Stiekem zit hij opgescheept met enorm liefdesverdriet. Hij is verlaten, bedrogen of zomaar aan de kant gezet. Niet goed voor het mannelijke ego, dus daar is zijn wraak missie. Jammer genoeg is hij niet sterk genoeg om dit in zijn eentje op te knappen, nee hij wil haar terug pakken met een andere vrouw. Je snapt wel, jij bent nooit zijn doel geweest, maar slechts een middel om zijnn ex jaloers te maken.

10. Als oefenmateriaal
Alweer een voorbeeld waarbij de man niet met het doel, maar met de weg ernaartoe bezig is. Zijn droomvrouw lijkt op een topmodel of is een stille jeugdliefde. Maar zolang hij haar niet kan krijgen moet hij toch ‘iets’ of ‘iemand’ hebben. Die iemand, dat ben jij.

Bonus: hij eet graag een hapje mee!
Deze man profiteert van jouw kookkunsten of je portemonnee. Als na een etentje de rekening komt, kijkt hij snel weg zodat jij je pas moet trekken. Ach, voor een keer! Vrouwen kunnen heus wel zelf betalen. Maar als hij dit de volgende keer weer flikt ga je je toch afvragen waarom hij niet in de kosten deelt. Bovendien, hij belt je regelmatig om te vragen of hij een hapje mee kan eten. Allemaal prima! Als hij dan een lekkere wijn meebrengt. Helaas zit hij nogal krap bij kas, dus hij drinkt geen wijn. Hallo!? Jij wel! Anders vraag je het toch niet?