Social network app Bumble laat Nederland socializen

De wereld van het daten is tegenwoordig een though job. De ware liefde in de kroeg tegenkomen en nummers uitwisselen, is geen standaard scenario meer. Swipen is de nieuwe manier van ‘vleeskeuren’. Tinder, Happn en Inner Circle helpen je een handje in de zoektocht naar je soulmate. Maar vanaf nu kan je daar ook het sociale netwerk Bumble bij optellen. Verwacht een app dat verder gaat dan daten om je liefje te vinden, en…waar het eerste initiatief bij de vrouw ligt. Girl powerrr!

Women, make the first move!

Doordat ik inmiddels al ruim 5,5 jaar het datetijdperk achter me heb gelaten, voelde ik mij bij de perslancering van Bumble een behoorlijke dating-nono. Hoewel het voor mij een compleet nieuwe naam was, kom ik er tijdens de press launch al snel achter dat het internationaal al een enorm ‘dingetje’ is. Met ruim 37 miljoen gebruikers wereldwijd mag het zich met recht één van de grootste online date-aanbieders noemen. Bumble onderscheidt zich door meer dan een normale datingapp te zijn waar de ouderwetse regels rondom het daten vaak opgaan. Want zeg nu zelf, waarom moet de man altijd de eerste move maken? Het is dan ook echt geen ‘dertien in een dozijn’-app.

Bumble app

Founder Whitney Wolfe Herd wilde met haar creatieve bedenksel de rollen wel eens omdraaien. Daarbij was ze ook helemaal klaar met al het onvriendelijke, intimiderende en vooral respectloze gedrag online. Niet voor niets zijn Bumble’s pillars: vriendelijkheid, respect, gelijkheid en verantwoordelijkheid. Misdraag je je in de app door bijvoorbeeld ongegeneerd dick pics te delen, dan word je er zonder pardon vanaf gebonjourd, lekker puh!

Connecten anno 2018 doe je zo

Founder Whitney is vier jaar geleden begonnen met Bumble. Inmiddels heeft ze haar imperium weten uit te breiden met Bumble BFF en Bumble Bizz. Drie keer raden waar die apps je mee helpen (*wink*). Inderdaad, vriendschappen sluiten en je netwerk uitbreiden met speciale focus op female empowerment. Als vrouw mag je de eerste stap zetten. Dit maakt dat het een waar allround socialmediaplatform is geworden voor ‘people you don’t know yet.’

Dus wat zeg je ervan? Let’s Bumble!

P.s. Bumble en de Cold Pressed Juicery hebben hun krachten gebundeld. De hele maand september kan jij namelijk genieten van de zogenoemde UnBeelievable Smoothie, en die is me lekkerrr! Voor elke smoothie die jij koopt, doneer je €1 aan de honingpot van Beelease. Een instituut dat ervoor zorgt dat elke honingbij een onbezorgd leven kan hebben. Onderschat de onmisbare kracht van deze powerhouses namelijk niet!

Bumble

Photo credit header: Bumble website