Love birds // Reislustige stellen blijven vaker samen

Ondanks dat we gemiddeld genomen zo’n 350 dagen per jaar in ons eigen kneuterige kikkerlandje vertoeven, blijkt reizen iets essentieels voor je relatie te kunnen betekenen. Houden jij en je wederhelft ervan om samen de wijde wereld in te trekken? Cultuur te snuiven. Te ontdekken. Dan mag je je nu in je handen gaan wrijven. Reislustige stellen blijven namelijk vaker samen! 

Reislustige power couples

Uit een onderzoek van datingapp Tinder blijkt dat maar liefst 62% van de mannen en 74% van de vrouwelijke happy singles op zoek is naar een lover met gelijke reislust. Heb je je ware match gevonden? Dan zorgt die romantische stedentrip of dat rondje-om-de-wereld-avontuur tot het verstevigen van de band met je geliefde. Op reis is het namelijk niet alleen hosanna. Neen. Er duiken her en der ook genoeg uitdagingen op. Van het verliezen van je pinpas tot het navigeren door een onbekende stad waar amper Engels wordt gesproken. En dan is het de kunst het als team op te lossen. Die oplossingsgerichtheid als koppel slijt er meer in door samen te reizen. Ongedwongen, ver van huis, en de kick die je ervaart als het tóch is gelukt…heerlijk!

Daarnaast zorgt zo’n trip ervoor dat je elkaar op je best ziet. Reizen zorgt voor onbezorgdheid en een sprankeling in elkaars ogen. Een twinkle die thuis nog wel eens kan ontbreken door de dagelijkse beslommeringen. Of door de vaste Netflix binge-sessies. Die zorgeloosheid tijdens het reizen zorgt ervoor dat je issues van thuis in een ander daglicht kan zetten, en kan oplossen. Hoe fijn is dat.

Meer lezen over waarom reislustige stellen vaker samen blijven? Je leest hier nog een bups redenen.

Photo credit headerfoto: © freemixer / Getty Images