De zeldzame bloedmaan van 14 november

Dit jaar zien we een volle supermaan waar je je bed voor uit mag komen: hij staat dichterbij dan ooit en is abnormaal groot. Een supermaan zoals deze is sinds 26 januari 1948 niet meer verschenen, en de volgende zien we pas weer in 2034. Zeldzaam gevalletje dus.

Een volle maan wordt beschouwd als het hoogtepunt van de maancyclus. De volle maan in november noemt men ook wel de bloedmaan of offermaan. Energieën laden zich op tot volle maan en als het zover is moet je deze loslaten. Letterlijk en figuurlijk. Diep gewortelde emoties komen naar boven en je voelt je instabieler dan ooit. Laat je niet bang maken door deze gevoelens, maar sta open voor nieuwe kansen. De energie van deze supermaan kan je daarbij op weg helpen. Laat dingen los die niet goed voor je zijn dit hoort bij de struggle of life. De volle maan gaat over het loslaten van negatieve gedachten, slechte gewoontes en mensen die het niet goed met je voor hebben. Deze dingen moet je verwerken en dat gebeurt ook in je dromen, hierdoor kan het zijn dat de afgelopen dagen geen oog dicht hebt gedaan.

Sterrenbeeld stier
De volle maan in november staat in het teken van de stier. De geaarde stier biedt vertrouwen en moedigt je aan om de juiste keuzen te maken. Focus je op wat je écht wilt en grijp die nieuwe kansen. Tijdens de supermaan zullen er mensen op je pad komen die je op weg helpen. Al moet je daar wel open voor staan want veranderingen zijn beangstigend en jouw eigen vertrouwde plek was nog nooit zo belangrijk. Probeer stabiel te bijven ook al voelt deze tijd alles behalve harmonieus.

Lees ook: 17 dingen die de stier nóóit zou doen.