Waarom energie meer zegt dan duizend woorden

Energy speaks louder than words. Een mooie uitspraak en oh zo waar. Want we wisselen allemaal (hooggevoelig of niet) energie uit met onze omgeving. Dat kan zijn met mensen met wie je omgaat, of zelfs met een vreemde.

Je kunt energie geven en nemen, daar merk je meestal niet veel van. Behalve als het uit balans raakt en dit kan ook op een positieve manier. Er zijn eigenlijk verschillende manieren waarop je energie uitwisselt. Meestal merk je dit niet, maar in sommige situaties wél. Dit gevoel kan je overvallen, opeens tevoorschijn komen en ook zomaar weer weggaan.

Hoe bewuster je in het leven staat, hoe meer je open staat voor energie om je heen. Dit geldt voor alle vormen!

Positieve energie

Er zijn mensen waar je meteen gelukkig van wordt. Ze geven je positieve energie als ze in de buurt zijn. Deze personen overspoelen je met liefde en aandacht, ze geven je het gevoel dat je belangrijk bent. Positieve energie werkt inspirerend en aanstekelijk. Je zou je het liefst de hele dag met dit soort mensen willen omringen. Tovert iemand een lach op je gezicht, zonder enige moeite? Dan weet je vanaf nu waar dat aan ligt.

Energiezuigers

Energiezuigers zijn meesters in het nemen en ze zuigen je leeg. Of je met een energiezuiger te maken hebt, merk je aan de mate van moeite die het kost om met iemand om te gaan.

Energiezuigers zijn tergend vermoeiend en het kost jou energie om tijd aan ze te besteden. Goede voorbeelden zijn claimers (ze eisen al jouw tijd op), doemdenkers en mensen met veel zelfmedelijden. Het is belangrijk om jezelf tegen deze negativiteit te beschermen. Visualiseer jouw aura als een gesloten beschermlaag om je heen, gevuld met licht. Op deze manier komt negativiteit minder snel binnen. Anderzijds wil je ook gewoon niet te veel tijd aan zuigers spenderen. Waarom zou je keer op keer afspreken met iemand die vermoeiend is?

Seksuele energie

Seksuele energie is een hele bijzondere en sexy manier van energie uitwisselen. Het wakkert bepaalde gevoelens aan en als er een vonk tussen twee personen is, dan creëert dit wederzijds verlangen.

Deze vorm is ongrijpbaar, komt zelden voor en geeft een heel fijn gevoel. Het is alsof je magnetisch aangetrokken wordt tot een andere persoon. Dit is heel mooi, maar kan ook ingewikkeld zijn, als je bijvoorbeeld al een relatie hebt. Door seksuele energie kan je opeens het gevoel krijgen dat je iets heel moois mist.

Als je je meer bewust wordt van hoe je energiesysteem werkt, kun je jouw energie beschermen tegen zware of negatieve energie van buitenaf. Om jouw energie te beschermen, wil je je eigen aura kennen. Dat is het energieveld om je heen. Het is belangrijk dat dit dichtbij je blijft, dat het licht en geheeld is. Op deze manier wissel je op een gezonde manier energie uit.

Lees ook: dit zijn de bazen van Amsterdam!