WTF! Onderzoek toont aan dat de griep erger voelt bij mannen dan vrouwen

Vrouwen hebben nogal eens de neiging om te beweren dat zij het zwaarder hebben dan mannen. Nu kan ik mijzelf hier, gezien het feit dat ik ook tot die doelgroep behoor, voor een groot deel in vinden. We gaan iedere maand gemiddeld zeven dagen lang door een bloederige hel, hebben de power om kinderen te baren en zijn emotioneler dan mannen (met alle gevolgen van dien). Zelfs als de griep hebben en eigenlijk rust moeten nemen, doen wij gewoon ons ding en slaan we ons door de sh*t heen. En mannen? Die melden zich rustig een week ziek. De aanstellers.

Lees ook: YES! Deze 15 mannen tillen hun huwelijksaanzoek naar een hoger level

Toch moet ik mededelen dat mannen het ook niet bepaald makkelijk hebben. Zeker niet als ze de griep hebben of als ze zich ‘niet lekker’ voelen. Volgens onderzoekers van de Washington State University hebben mannen sneller de griep dan vrouwen en voelt dat heftiger dan bij ons. Niets aanstelleritis dus.

De onderzoekers hebben de verschillende effecten van het influenza A-virus (griepvirus) bij mannen en vrouwen onderzocht. Een groot verschil tussen beide partijen is dat vrouwen in het bezit zijn van Oestrogeen (hormoon). Dit vrouwelijke hormoon beschermt ons tegen de meest agressieve symptomen van het griepvirus, iets wat de man dus mist. Daarnaast zorgt Oestrogeen ervoor dat het griepvirus zich slechts beperkt wordt vermenigvuldigd, waardoor de griepeffecten enigszins genuanceerd zijn. En dan nog voel je je soms hondsberoerd! Wat zouden die arme mannen dan wel niet moeten voelen als ze de griep hebben. De stakkers… Dus, de volgende keer even op het vocabulaire letten als De Man ziek op bed ligt. Hij kan die aanstellerigere opmerkingen namelijk – op dat moment – écht niet aan.

Lees ook: 12 manieren om je endorfine-gehalte een boost te geven!