Voor de ware liefde hoef jij never nooit te veranderen

Er lopen meer dan 7 miljard mensen op deze aardbol. Allemaal met verschillende dromen, verlangens, idealen en doelen. Maar een ding hebben we allemaal gemeen: we zijn op zoek naar echte liefde.

En dan hebben we het niet over losse fladders. Nee, iedereen zoekt naar het perfecte plaatje waarbij je tot over je oren verliefd bent. Het is niet erg als we niet meer kunnen eten en niet meer kunnen slapen van verliefdheid. Die ontzettende kriebels, dat willen we toch allemaal?

Het punt is: de ware liefde loop je niet iedere dag tegen het lijf. Nee, het begin van een intense liefdesrelatie gaat niet altijd over rozen.

Vandaag de dag is het niet eenvoudig, zelfs bijna onmogelijk om iemand te vinden die perfect bij jou past. Dat is dan ook de reden dat mensen bakken met geld uitgeven aan datingsites of zich uren vermaken (tijd is geld) op apps als Tinder. En op deze publieke keuringsdienst van potentieel relatiemateriaal zetten we ons beste beentje voor. We dikken de werkelijkheid een klein beetje aan. Eigenaardigheden komen niet ter sprake en pluspunten worden flink benadrukt.

Ja, mensen willen zo graag een relatie en doen zich daarom anders voor dan dat ze werkelijk zijn. Is jouw oog op een sportieve vent gevallen? Dan ben jij opeens iedere week in de sportschool te vinden. Voel jij je aangetrokken tot een dj? Opeens verander jij van huismus naar feestnummer. Allemaal voor de liefde, maar of het werkt? Als jij de ware wil vinden, ben je op deze manier helemaal verkeerd bezig. Want als jij de juiste persoon tegen het lijf loopt, zal hij of zij je accepteren zoals je bent.

Eigenaardigheden kom je vroeg of laat toch wel op het spoor, iedereen heeft ze. Het is niet nodig om ’s ochtends kauwgum te eten zodat je zogenaamd nooit uit je mond ruikt. Bij de juiste persoon kun jij jezelf zijn, wat jou voor diegene zelfs nog aantrekkelijker maakt.

De ware liefde zorgt ervoor dat:

Jij lekker in je vel zit
Je voelt je nooit ‘niet goed genoeg’, want hij of zij zegt regelmatig dat jij de beste bent. Samen ben je altijd in de zevende hemel.

Verandering absoluut niet nodig is
Je bent zoals je bent. Zelfs als jij onzeker bent, is het onnodig om iets voor een ander te veranderen. Nee, zelfs dingen die jij als verschrikkelijk ervaart, kan de ander juist waarderen.

Jullie dingen doen die jij graag doet
Zelfs als jullie verschillende dingen leuk vinden, mixen jullie deze activiteiten en investeren op deze manier in elkaar. Ben jij een losbol en is hij een huismus? Samen vinden jullie vast een gulden middenweg: zaterdag in de kroeg en zondag op de bank.

Jij uit de diepste dalen klimt
Ben jij een doemdenker en zit je bij de pakken neer? No worries  jouw liefde helpt je er snel weer bovenop. Want zelfs bozen buien en gezeur drijft jullie niet uit elkaar.

togettherforever

Ben jij cynisch en denk je na het lezen van dit artikel: de ware bestaat niet! Dan ben je hem of haar gewoon nog niet tegen het lijf gelopen. Want als je de ware tegenkomt weet je pas dat het echt zo is. Cliché? Ach, het leven samen is gewoon net iets leuker.

En als je het er niet mee eens bent lees dan: dit is waarom de perfecte relatie niet bestaat. 

Volg ons ook op Instagram