Suits-acteurs hand in hand voor de Nederlandse actie tegen homogeweld

Ja jongens. We leven in 2017, in een vrij land en liefde is het allermooiste wat bestaat. En toch… toch werd een homokoppel in Arnhem bewerkt met de betonschaar toen ze na het uitgaan hand in hand naar huis liepen. Ze werden aangevallen door een groep jongeren. Dit verdient niemand vinden Ronnie en Jasper en daarom brachten ze hun verhaal naar buiten.

Het verhaal kwam al snel bij sportjournaliste Barbara Barend terecht en zij riep alle Nederlandse mannen op om het stel te steunen door hand in hand een foto van zichzelf op Social Media te plaatsen met de hashtag #handinhand #allemannenhandinhand.

Hey @jacindabarrett @halfadams is in! #allemannenhandinhand

Een bericht gedeeld door Gabriel Macht (@iamgabrielmacht) op


Aan deze oproep werd massaal gehoor gegeven en niet alleen Nederlandse mannen deelden hun kiekje. Maar dat ook Gabriel Macht – aka Harvey Specter uit Suits – hand in hand op de kiek staat met collega Patrick Adams had niemand verwacht. Zo zie je maar hoe ver Social Media raakt maar laten we vooral niet vergeten waarom deze actie in het leven is geroepen en hopen dat acties tegen homohaat in de toekomst niet nog een keer nodig zijn. Iedereen heeft recht op liefde en recht op vrijheid. Het is te gek voor woorden dat het voor sommige mensen nog steeds niet veilig is om deze liefde in het openbaar te tonen. Ongeacht je geaardheid.