Ouder Worden

Bij Nourished Nederland geloven we dat oud(er) worden een voorrecht is, wat is er erg aan een lachrimpel? Ben trots op je lichaam, omarm je lichaam & huid terwijl je ouder wordt! Natuurlijk zijn er manieren om ons lichaam en onze huid te beschermen tegen oxidatieve stress om het proces van ouderdom te vertragen en daar is ook niks mis mee. Met deze tips & trics voel jij je op je absoluut best en zal je huid zich in de best mogelijke conditie bevinden. Tackle al die vrije radicalen en nare stoffen op een natuurlijke manier.

Oxidatieve Stress
Oxidatieve stress is een toestand in het lichaam waarbij er meer reactieve zuurstofverbindingen vrij komen dan normaal. Oxidatieve stress in het lichaam kan ontstaan door o.a. overmatig alcoholgebruik, roken, medicijngebruik, lichamelijke of psychische stress, blootstelling aan de zon, luchtvervuiling, of intensief sporten. Vrije radicalen zijn instabiele moleculen die moleculen en genen zoals DNA aan kunnen vallen en daardoor voor cel beschadiging kunnen zorgen. Wanneer dit gebeurt met onze huidcellen, merken we veranderingen in de elasticiteit, textuur en levendigheid van de huid, daarom wil je je huid goed onderhouden en ondersteunen.

Anti-oxidanten
Anti-oxidanten is een term die je veeeeel hoort. Waarom? Wat betekent deze term? Antioxidanten is een verzamelnaam voor een groep stoffen die ons lichaam beschermt tegen oxidatieve stress, anti-oxidanten repareren als het waren de moleculen en cellen die door vrije radicalen zijn vervormd. Dus anti-oxidanten beschermen cellen tegen schadelijke stoffen en kunnen zelfs beschadigde cellen repareren.

Dit zijn onze beste tips om oxidatieve stress te voorkomen en een jeugdige en stralende huid te stimuleren met anti-oxidanten.

Vier voedingsmiddelen voor deze zomer:
• Eet vitamine C, het is zomer en de selectie fruit die nu verkrijgbaar is zit vol met dit natuurlijke ingrediënt!
• Drink voldoende water, hydrateer je huid van binnenuit! Daarnaast helpt vocht afvalstoffen af te voeren via de nieren.
• Kruidnagel een kruid met een mooie dosis anti-oxidanten en een anti-bacteriële werking! Lekker in je chai thee, bananenbrood of overnight oats.
• Oregano (en nog een hele rits andere oosterse en mediterrane kruiden) bevatten antioxidanten op naar Italia!!!

Verzorg je lichaam!
Vergeet niet dat tot 60% van wat je op je huid aanbrengt terecht komt in je lichaam. Kies voor ingrediënten die niet schadelijk zijn voor de binnen en de buitenkant van je lijf:

• Ga voor kokosolie zoals in deze moisturizer van {Simple as That}. Tip: een klein beetje van deze moisturizer in je haarpunten blaast je haarpunten nieuw leven in en werkt als anti-frizz. Kokosolie is super hydraterend en is niet vet op je huid wanneer het is ingetrokken. Heerlijk na een dagje strand! Pluspunt…. je hebt niet veel nodig 🙂
• Ben je onderweg, aan het reizen of kom je net uit de zon? Blaas je huid nieuw leven in met een Tonic met Hyaluron Zuur. Hyaluron zuur bindt water aan zich en daardoor droogt je huid niet uit en vullen rimpels zich op.
• Ga niet uren liggen bakken in de zon. Wil jij een diep gebronsde huid? Ga dan voor een natuurlijke zelfbruiner boordevol ingrediënten die je huid hydrateren in plaats van uitdrogen. Zoals de Multi Award Winning Cacao Mousse van EcoTan.
• De ultieme huid tip voor deze zomer? De Pink Himalayan Scrub van Sonya Driver. Scrub je huid droog en spoel daarna af, je hebt daarna geen zeep nodig of moisturizer. Deze voedende scrub met kokos en shea butter is heaven! Je huid is nog nooit zo zacht en totaal niet droog geweest na een scrub beurt.

Heb je vragen of ingrediënten of over je eigen huid? Stel ze gerust!

face tonic

 

Love & Sunshine,
Erin en Floor

Volg ons op voor meer Nourished Nederland op: Facebook & Instagram
Of neem een kijkje in de webshop of blog: Nourished Nederland