Kelly Weekers deelt openhartig haar valkuilen en lifehacks in het leven

Ruim een jaar geleden sprak ik Kelly Weekers over haar eerste boek Happy Life 365. Er was behoefte aan haar kennis en no-nonsense manier van schrijven want het boek bleek maandenlang een bestseller. Als ondernemerscoach en bestseller auteur hielp ze al vele mensen aan een happy life maar doormiddel van het eerste boek bereikte ze een nog groter publiek. Dat is het mooiste aan het schrijven van een boek vindt ze zelf: “dat je zoveel mensen kunt helpen die je normaal niet zou bereiken.”

Boek twee is daarom zo gek nog niet. Want niemand is perfect, dat moet je ook niet willen. Iedereen krijgt te maken met ingewikkelde situaties en met de lifehacks uit het nieuwste boek ‘Happy Lifehacks 365’ leer je hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Anders dan in haar eerste boek zal Kelly de lezer bij dit boek een kijkje in haar ziel gegeven. Ze deelt haar ervaringen op het gebied van verlies en onzekerheid. Ja. Ook Kelly is niet niet perfect maar ze focust zich liever op de dingen die waar ze wél goed in is. That shit will take you places.

Je tweede boek volgt best snel na het eerste boek, is dit bewust?
“Het tweede boek is een opvolger van het eerste boek. In het tweede boek geef in 100 lifehacks als handvaten om gelukkiger te leven. Hoe kun je na het lezen van het eerste boek echt aan de slag? Daar draait het om, ik geef tips en opdrachten over hoe je dingen aan kunt pakken en deel mijn eigen ervaringen. Ik heb in het afgelopen jaar natuurlijk heel veel informatie verzameld en vooral geluisterd naar de lezers. Waar is behoefte aan? Vanuit die vraag en omdat ik nog niet alles had meegegeven wat ik wilde delen, is het tweede boek ontstaan. Als je deze twee boeken hebt, is het compleet.”

Ging het schrijven van dit tweede boek je gemakkelijker af?
“Het boek schrijven was best wel een uitdaging. Mijn dochter is bijna drie. Tijdens het schrijven van mijn vorige boek was ze echt nog klein en waar ik me echt op heb verkeken is: dat ik aan het werk ga wanneer er een oppas is. Logisch. Maar het schrijven van een boek hangt heel erg af van je inspiratie. De tijdblokken die dan ingepland zijn, kun je niet altijd volledig benutten. Daarom heb ik het traject iets ruimer gepland maar alsnog moest er veel last minute gebeuren. Zo ben ik denk ik gewoon… het schrijven zelf is net als ze zeggen na de geboorte van een tweede kindje: het gaat net iets gemakkelijker. Je hebt het al een keer gedaan.”

Grootste les?
“De planning was onhandig. In juli en augustus, de zomervakantie, heb ik heel veel moeten doen. Dagen en nachtenlang ben je aan het werk terwijl iedereen vrij is of op vakantie gaat. Zo doen we het dus niet meer.”

Kiezen: schrijven of je werk als life & business coach?
“Ik ben geen schrijfster en dat wil ik ook niet najagen. Mijn passie voor psyche is niet omgebogen naar schrijven. Ik heb wel een typische, nuchtere schrijfstijl met af en toe een grapje en dat is natuurlijk fijn! Maar echt plezier beleven aan schrijven? Nee dat niet per se. Ik denk nooit: ‘heerlijk ik ga weer eens lekker schrijven’. De boeken zijn een manier om kennis over te brengen, ze zijn toegankelijk voor iedereen en daardoor heb ik de kans om een grote groep mensen een stukje coaching mee te geven. Dat is met name wat ik wil bereiken met schrijven.”

Het tweede boek is persoonlijker dan het eerste boek…
“Jazeker. Er wordt verwacht dat je hele grote happenings mee moet maken om voldoende levenservaring op te doen. Dat is niet helemaal waar. Natuurlijk heb ik ook heftige dingen meegemaakt en fouten gemaakt in het leven. Maar bij mij kwamen veel belangrijke lessen komen voort uit patronen die langzaam maar zeker mijn leven in waren ingeslopen. Zo was ik een heuse pleaser

Je was ook erg onzeker is dat helemaal weg?
“In mijn modellentijd was ik super onzeker. Die onzekerheid is nu weg, dat omschrijf ik ook in mijn boek. Als ik nu zie hoeveel ik toen over mezelf nadacht: mijn kledingmaat, mijn gewicht… Daar denk ik nu echt niet meer over na! Daarin ben ik 360 graden gedraaid zeg maar. Dat waar je aandacht aan geeft, ga je voeden. Wanneer je jezelf positief gaat bekijken, is dat ook hetgeen wat je ziet.”

kelly weekers

Kelly over de #lifehacks

Lifehack 7: een ander oogpunt
“Ik ben super nuchter en soms vlieg ik te snel aan dingen voorbij. ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ denk ik vaak. Ik maak veel bijzondere dingen mee en daar sta ik niet altijd bij stil, gewoon doorgaan zeg maar! Zonde. Daarom bedenk ik mezelf weleens hoe John, mijn partner, op een situatie zou reageren. Hij is meer een gevoelsmens en staat vaker stil bij de dingen. Door hem ben ik dit ook gaan doen en beleef ik diepe dalen en hoge pieken intenser.”

Lifehack 24: Leg de lat af en toe wat lager
“Mijn valkuil is dat ik te veel wil doen en deze lifehack is dan ook op mezelf van toepassing. Ik zal altijd ambitieus zijn, dat zit in mijn aard. Ik vind het leuk om hard te werken maar soms mag het best even wat minder. Inmiddels denk ik 80 is prachtig! 80% is oké. Soms zie ik op Social Media supermoeders die álles zelf doen, die op alle vlakken uitblinken. Een carrière, dagelijks vers koken, kinderen nooit op de I Pad, alles zelf doen… hoe krijgen ze het voor elkaar? Op dit vlak moet ik de lessen in mijn eigen boek nog wel eens opvolgen en dat doe ik ook. Daardoor ben ik er inmiddels oké mee dat teveel hooi op de vork nemen voor mij niet werkt. Als ik een keer boodschappen vergeet te doen of wanneer mijn kindje even op de I Pad zit is dat geen ramp. Terwijl toen ik net moeder was, moest alles perfect geregeld zijn.”

Lifehack 8: mijn energievreters & energiegevers
“Sinds ik moeder ben, staat mijn kind op nummer één en vervolgens stond ik zelfs opeens helemaal onderaan aan de lijst. Ik dacht: ‘ik moet alles kunnen, ik doe dit wel even’. Onzin natuurlijk want ik hoef niet alles alleen te doen. Je maakt je leven leuker door tijd te besteden aan dingen waar je energie van krijgt en daardoor ging ik vanzelf vaker ‘nee’ zeggen. Sinds het moederschap, kan ik beter prioriteiten stellen. Het moet wel want je hebt maar 24 uur in een dag en deze tijd is kostbaar. Doe zoveel mogelijk dingen waar je energie van krijgt! Dit is ook een lifehack in het boek: sla je agenda open en bestudeer de week: waar krijg je energie van en wat kost je energie? Probeer energievreters te schrappen.”

Lifehack 67: wees je eigen beste vriend
“Bekijk situaties eens vanuit een ander perspectief. Ik ben als vriendin altijd positief en als een vriendin iets stoms heeft gedaan of in een dip zit probeer ik diegene op te peppen met lieve woorden. Terwijl wanneer ik zelf iets verkeerd deed, was ik altijd mega streng voor mezelf. Dan gooide ik er nog een schepje bovenop om het erger te maken. De dialogen die dan door mijn hoofd spookten waren echt heel onaardig en zo zou ik nóóit tegen iemand anders praten. Maar dus wel tegen mezelf. Logisch dat ik van zo’n innerlijk kritisch stemmetje onzeker werd. Terwijl het heel normaal is dat ik ook wel eens dingen fout doe. Iedereen maakt fouten, daar leer je van. Ik heb geleerd om de focus te leggen op de dingen waar ik wél blij mee ben en om minder streng te zijn voor mezelf.”

Meer lifehacks van Kelly? In haar boek ‘Happy Lifehacks 365’ vind je er maar liefst honderd! Bestel het boek hier voor 12 november en krijg er gratis Kelly’s nieuwe 5-weekse online programma ‘Mindset Masterplan’ t.w.v. €59,- bij.