Is de cactusvijg dé nieuwe superfood?

De cactus heeft zijn weg al gevonden in hippe interieurs, nu sluipt de cactusvijg jouw huis binnen. Het schijnt namelijk een wondermiddel te zijn, vergelijkbaar met kokosolie of arganolie. Ben jij geobsedeerd door superfoods? Dan past deze prima in het rijtje!

De roze vrucht smaakt naar watermeloen, kiwi en peer, niet slecht. Verder bevat de koudgeperste olie van de cactusvijg: antioxidanten, omega 3 en 6-vetzuren en meer vitamine C dan arganolie. Hier moet je mee aan de slag! Daarom gingen wij op zoek naar producten én toepassingen.

Voor je gezicht
Pure cactusvijgolie wordt ook wel de platinum olie voor op je gezicht genoemd. Niet gek want het hydrateert, vermindert rimpels, vervaagt littekens, vermindert wallen en donkere kringen, verhoogt de elasticiteit van je huid en zorgt voor een natuurlijk herstel van jouw huid. Het product is geschikt voor alle huidtypen.
Schermafbeelding 2015-05-28 om 10.04.39
Tasty skincare cactusvijg olie, €59,95 Tasty Skincare via SoloBioMooi

Nagelriemolie
Heb jij ook van die harde nagelriemen? Gebruik cactusvijgolie en ze worden weer zacht en gezond.

Arade cactusvijgolie, €73,16 Arade via Amazon

Haarverzorging
De cactusvijg is perfect voor glanzende en gezonde haren. Ze zeggen dat cactusvijgolie zelfs beter werkt dan arganolie. Ook bevat de olie een flinke dosis vitamine C.

Anti-kater

De cactusvijg is niet alleen goed voor uiterlijk vertoon. De vrucht zorgt er namelijk voor dat jij je beter voelt na een avond iets te diep in het glaasje te hebben gekeken. Slechts een of twee cactusvruchten verzachten jouw leed, zorgen voor een minder droge mond en helpen zelfs tegen die zeurende hoofdpijn. Je voelt je fitter en dat straal je uit.

De Bloody Mary tegen een kater proberen? Probeer dan een van deze recepten.

Volg ons ook op Instagram!