De beste lipstick voor droge lippen

Voor wie een droge lippen heeft, kan een mooie opbeurende lipstick vinden een struggle zijn. Veel soorten drogen de lippen namelijk nog verder uit. Velletjes en barstjes voelen niet alleen vervelend aan, het zorgt er ook voor de lipstick minder mooi blijft zitten.

Droge lippen wil je natuurlijk het liefste voorkomen. Daarvoor is het belangrijk om liters water te drinken, om ze regelmatig te scrubben en de juiste producten doen ook wonderen.

Waar krijg je droge lippen van?

De huid van de lippen is kwetsbaar, deze is immers veel dunner dan bij de rest van het lichaam. De normale huid heeft soms wel meer dan vijftien huidbarrières (lagen) en de lippen hebben er maar drie of vier. Ook heeft de huid van de lippen geen kliertjes, waardoor ze minder goed vettig en vochtig worden gehouden door jouw eigen lijf. Niet zo gek dus dat lippen sneller uitdrogen.

Zeker als externe factoren zoals een lage luchtvochtigheid, UV-straling of algehele uitdroging van het lijf ook een rol spelen. Hydratatie en bescherming zijn dus onmisbaar om de lippen in een goede conditie te houden. Doe je dit niet, dan krijg je droge lippen, kloofjes, scheurtjes, barstjes, wondjes die bloeden en korstjes.

Mocht je erg veel last hebben van droge lippen en gaat het maar niet over, dan is ons advies toch om een arts te raadplegen. Er zijn namelijk ook medische aandoeningen die droge lippen veroorzaken of verergeren. Dan kun je smeren tot je een ons weegt. En als je smeert, doe het dan goed!

Hydraterende lipstick

Welke lipstick is goed voor droge lippen? Enfait ging op onderzoek uit en zet de beste lipstick voor droge lippen in de kijker.

High Vibe Lip Color Laura Mercier

Ben je op zoek naar een lipstick met een glowy finish? Dan raden we je deze parel van Laura Mercier aan. Het merk ontwikkelde deze niet-uitdrogende lipstick speciaal voor lippen die gehydrateerder, gladder en zachter aan voelen na twee weken gebruik. De kleur blijft zes uur zitten, loopt niet uit en vervaagt niet.

De high definition pearl, glanzende parels in pigment versterkende tinten, zorgen voor een glans zelfs als de lipstick is opgedroogd. De formule bevat guave olie-extract en dit is rijk aan vitamine C, beschermt de huid en bevordert de productie van collageen. Kijk, dat wil je.

Laura Mercier
Laura Mercier High Vibe Lip Colour is verkrijgbaar in 16 tinten voor €33 bij Skins Cosmetics