Cult-merk Le Labo opent eindelijk een boetiek in Nederland

Voor iedere Beauty Connoisseur is dit waarschijnlijk geen nieuws: Le Labo is neergestreken in de Amsterdamse 9 Straatjes. Waarom geen nieuws? Omdat liefhebbers al járen wachten op een Le Labo boetiek in Nederland. Want het New Yorkse cultmerk had tot nu toe alleen zaken in steden als Parijs of New York.

En als je daar dan was, dan wilde je een bezoek aan Le Labo niet skippen! Het cultmerk, bekend om de uniseks geuren gecreëerd vanuit vakmanschap mét unieke gepersonaliseerde labels, werd al bij andere winkels in Nederland verkocht, maar toch is dat anders. Want het merk staat bekend om de beleving die je krijgt als je een van de boetieks bezoekt.

Le Labo boetiek

In de Amsterdamse boetiek kun je de gelaagde geuren op oliebasis die met de hand worden gemengd, zelf ervaren. Ook de  haar geurkaarsen en bad- en bodyproducten zijn hier verkrijgbaar. Om jouw aankoop uniek te maken, kun je deze in de boetiek laten personaliseren. Dat alleen al is een reden om de nieuwe zaak te bezoeken. En dan hebben we het nog niet over de unieke sfeer. Achter in de zaak is een heus Le Labo laboratorium.

Le Labo betekent “het labo” in het Frans en dan snap je meteen waarom dit zo is. Wanneer je tijd hebt, kun je jouw neus de kost geven en de reukzin prikkelen met grondstoffen om zo emoties te voelen bij bepaalde geuren. Want geur is persoonlijk.

Geuren op basis van twee elementen

Le Labo geeft geuren een naam op basis van twee elementen: de belangrijkste geurnoot en het aantal ingrediënten. De bekendste en een iconische geur is Santal 33. Met de hoofdnoot Santal en 33 andere ingrediënten.

Duurzaamheid

Sinds 2022 is Le Labo officieel een B Corp gecertificeerd merk door haar inzet voor duurzaamheid en transparantie. Wij vinden de manier van creëren en het uitkiezen van een geur, ook bijdragen aan overwogen keuzes, waardoor een geur écht bij je past. Hierdoor blijft het een evergreen.

All-in-one cleanser

le labo

De nieuwste introductie, de all-in-one cleanser is ook een parel op het gebied van veelzijdig én duurzaamheid. Met slechts één product, op basis van botanische extracten, reinig je je gezicht, lichaam, haar en zelfs de ziel door de zalige geur. De frisheid van bergamot en lavender zorgen namelijk voor een lichtheid die je niet snel op een andere manier ervaart.

Le Labo, Reestraat 10, Amsterdamse