Interview: Hannah Beaumont heeft een duurzaam modelabel

Het Britse merk Beaumont Organics verkoopt betaalbare maar luxe kledingstukken die je moet hebben! De collectie bestaat uit draagbare mode die je heel graag aantrekt, niet om de minste rede door de zachte biologische materialen zoals organische katoen. Een eerlijk en duurzaam merk waarvan je de kleding ook nog eens koestert voor een lange tijd. Het zijn tijdloze investeringen. Knap werk van designer Hannah Beaumont die carrière maakt in de wereld van duurzame mode.

Vertel, jij hebt Beaumont Organics opgericht. Hoe ben je op het idee gekomen?
“Ik heb altijd een voorliefde voor mode gehad, en al jong bezat ik erg veel katoenen topjes. Later, aan het einde van mijn tienerjaren en in m’n vroege twintiger jaren begon ik te begrijpen hoe katoenen stof geproduceerd wordt en zag ik ook de impact van het hele productieproces op het milieu. Hier wilde ik wat mee doen! Dit gebied wilde ik verder uitpluizen, en dan wel met mijn eigen bedrijf. Dat laatste was ook een droom van mij.”

30 niet al te ambitieuze voornemens waar je je wél aan kunt houden.

Had je al ervaring in de mode industrie?
“Ik heb stage gelopen bij verschillende bedrijven in de mode industrie, hierna heb een jaar gewerkt op het hoofdkantoor van Monsoon (aangesloten bij Ethical Trading Initiative). Pas na al deze ervaring ben ik voor mezelf begonnen. Je hebt bagage nodig.”

Waar stond jouw wieg?
“Ik ben opgegroeid in Manchester bij mijn ouders en zus, hier ben ik ook naar school gegaan. Daarna had ik echt de behoefte om de wereld te ontdekken en ben ik een jaar gaan reizen voordat ik mijn studie Fashion en Textile Marketing op de Leeds University begon. In 2002 heb ik mijn diploma met verve behaald en ben ik dus begonnen met werken bij Monsoon.”

Hoe is het om te stoppen met je baan en om te beginnen met je eigen label?
“Hier hoefde ik geen twee keer over na te denken. Nelson (toen mijn vriend, nu mijn man) kreeg een baan aangeboden in Manchester en het voelde voor mij als het juiste moment om te stoppen bij Monsoon en om terug te gaan naar Manchester om voor mezelf te beginnen. Ik was niet bang of nerveus, maar had er juist heel veel zin in!”

Moeilijke momenten meegemaakt?
“Organic en ethisch verantwoorde mode produceren en verkopen was nog vrij onbekend terrein toen ik begon. Hierdoor was het opzetten van mijn label een hele ontdekkingsreis, en ja dat ging niet zonder slag of stoot. De situatie én industrie veranderde van dag tot dag.”

Ik kan me voorstellen dat dit lastig was, waar kwam jouw drive vandaan?
“Ik wist gewoon dat ik het juiste pad had gekozen, ja het was lastig, van het vinden van de stoffen tot het uiteindelijk verkopen van de kleding, maar als je ergens in geloofd, dan is dat je drive.

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?
“Overal, als ontwerper kun je je constant verwonderen over alles om je heen. Misschien een voor de hand liggend antwoord, maar o zo waar.”

En waar vind de productie plaats?
“In Portugal en Engeland.”

Eet jij ook bewust?
“Als ik in de supermarkt boodschappen doe, ja. Maar we eten vaak buiten de deur en dan is het lastig om te achterhalen waar de producten vandaan komen.”

Hoe zit dat met cosmetica en verzorgingsproducten die jij gebruikt?
“Ik gebruik producten van verschillende ethisch verantwoorde merken met biologische en natuurlijke ingrediënten. Het is vandaag de dag ook niet moeilijk om fijne producten van goede kwaliteit te vinden.”

Consuminderen, zo denkt Esther over groene voornemens in 2016!

Natuurlijk draag jij je eigen kleding, maar los daarvan, wat zijn jouw favoriete modemerken?
“Ik hou van Malene Birger en doe daar mijn aankopen voor speciale gelegenheden. Al weet ik niet zeker of haar kleding helemaal eerlijk en organisch is, de stijl is in ieder geval prachtig!”

Noem drie core values voor Beaumont Organics
“Transparantie, vertrouwen en eerlijkheid.”

Omschrijf jezelf in een zin
“Een energieke, gepassioneerde en gedreven dame die iets positiefs voor de wereld wil betekenen op haar eigen unieke manier.”

Wie is jouw grootste steun?
“Mijn familie, ik zou dit alles niet bereikt hebben zonder hen.”

Wat vind jij het leukste aan jouw carrière?
“Samenwerken met fijne winkels om een collectie op te zetten. Het is altijd een hele grote eer als je gevraagd wordt voor een samenwerking.”

En wat doe je over 10 jaar?
“Dan doe ik wat ik het liefste doe! Ik heb geen glazen bol waarin ik de toekomst zie, maar ik weet wel dat ik mezelf ambitieuze doelen stel en dat ik ervan geniet als ik deze bereik. Dat dus.”