Hydrateer jezelf met augurkensap!

Zo nu en dan een flinke slok augurkensap zorgt voor een gebalanceerde vochthuishouding. Het schijnt zelfs te helpen tegen spierkrampen. Geloof jij het? Wij zijn in ieder geval heel benieuwd, en aangezien wij ook niet vies zijn van een augurk proberen we het gewoon!

Want als de augurken op zijn gaat het sap normaal gesproken door het putje van de wasbak. Nooit eerder hebben wij eraan gedacht om dit restje op te drinken. Maar goed, eens moet de eerste keer zijn en daar gaan we dan! Het smaakt eigenlijk niet eens zo slecht, een beetje zoutig.

augurkensap

Hoe zit dat dan?
Zout? We leggen het even uit: in zout zitten elektrolyten. Grote hoeveelheden elektrolyten – mineralen die zich inbouwen in weefsels, cellen en hormonen – zorgen voor een perfecte zuurgraad in ons lichaam. Zout helpt je ook om water vast te houden in plaats van het meteen uit te plassen. Zeker als je veel zweet kan een beetje zout geen kwaad. Natuurlijk is het niet goed om teveel zout binnen te krijgen, alles waar té voor staat is slecht.

Fijne combi: smoothie van munt en chocolade

En de spierkramp?
Kramp in de spieren kan wijzen op een tekort aan acetylcholine. Vooral als je veel inspanning levert. Sporters hebben hier vaker last van en zijn daarom misschien al bekend met augurkensap! Het azijnzuur in het augurkensap bevat namelijk acetylcholine, een neurotransmitter die de spieren stimuleert om te werken. Het is het proberen waard!