Dit gebeurt er als je je make-up er ’s nachts niet afhaalt
Na een nachtje stappen kost het thuis aangekomen écht te veel moeite om je tanden te poetsen, laat staan om je make-up te verwijderen. Je drinkt nóóit meer en vervloekt het feit dat je je weer zo hebt laten gaan. Waarom kun je het nou nooit bij één wijntje laten? Nee. Jij giet er meteen een stuk of vijf in.
Als je ’s ochtends wakker wordt, bonkt je hoofd en heb je een droge mond. De mascara zit onder je ogen en je kussen is beige van de foundation. Hoe slecht is het eigenlijk dat je je make-up er niet hebt afgehaald?
Want je huid is heilig, toch? Daarom een reminder dat je maar beter wél met make-up remover in de weer gaat. Ook al ben je nog zo lam.
Het staat de cel vernieuwing in de weg
Terwijl je slaapt komen er nieuwe cellen tevoorschijn. Een van de grootste gevolgen van je make-up laten zitten is dat dit niet kan gebeuren. Oude cellen blijven plakken onder je laag foundation en stapelen zich op, dit zorgt voor een doffe en droge huid.
De bacteriën en vuiltjes van buitenaf? Die zitten er nog!
Net als de dode huidcellen zitten de bacteriën en vuiltjes ook nog vastgeplakt onder dezelfde laag foundation, zonnebrand en viezigheid. Deze vrije radicalen zorgen voor oxidatieve stress. Dit zorgt weer voor vroegtijdige huidveroudering. En op rimpels en een grauwe tint zitten we niet te wachten…
Mádara become organic set, €18 Mádara
Make-up irriteert de poriën
Terwijl je slaapt, vinden de blush en bronzing poeder hun weg naar je poriën. Hier stapelen ze zich op en dit zorgt voor irritatie. Het gevolg? De kleine bloedvaatjes barsten – rosacea – en je krijgt onnodige puistjes. Nee. Nee. Nee.
Je ogen krijgen het ook zwaar te verduren
Zwarte strepen onder je ogen zijn niet eens het grootste probleem, nee de restjes die in je ogen zitten zijn pas écht vervelend. De bacteriën kunnen infecties veroorzaken. Alsof dat nog niet erg genoeg is breken je wimpers stukken sneller af door de opgedroogde mascara. BYE LONG LASHES!
Milde reinigingsmelk, €18,95 Fajah