Een ode aan de Nederlandse man: 9 redenen waarom je met hem moet daten

Dat sommige vrouwen ons kikkerlandje verlaten op zoek naar ware liefde is eigenlijk doodzonde, want er zwemmen een boel heerlijke visjes in onze (best wel kleine) Noordzee. Voor degenen die, wat betreft liefde, het spoor bijster zijn en hun mannengeluk elders (buiten onze landsgrenzen) hopen te vinden, hebben wij deze 9 redenen waarom je een Nederlandse man moet daten opgesomd. Wij verzekeren je: na het lezen van dit artikel wil jij niets liever dan samenzijn met een echte kaaskop! Stiekem wist je al die tijd al wel dat het mannenvlees dat hier rondscharrelt lang zo slecht nog niet is, toch?

Lees ook: Lust voor het oog: 3 x de meest sexy mannen van Netflix

1. Ze zijn prachtig om te zien!
Vooral van de buitenkant dan, maar toch. Meestal zien ‘onze’ mannen er supermooi én verzorgd uit! Ook zijn ze niet vies van een mooi pak én zijn ze (over het algemeen) lang. Yay!

2. Ze zijn serieus
Wanneer een Nederlandse man het écht met je meent, zou hij je niet snel op een laag pitje zetten om z’n eigen ego te voeden. Daarnaast zijn ze eerlijk en dat is iets om blij mee te zijn, want dan weet je tenminste waar je staat. Ben je niet tevreden met jouw positie in het mannenhart? Move on to the next one! Veel gezeik zul je er namelijk niet mee krijgen; lang leven de Hollandse nuchterheid!

3. Ze zijn niet vies van een relatie
Of twee… Anyway, er zullen altijd een paar rotte appels tussenzitten, maar over het algemeen zijn ze zeer tevreden met één relatie. Daar hebben ze hun handen vol aan en zijn ze maar al te blij mee!

4. They’re loyal as hell
Nederlandse mannen blijven (over het algemeen) trouw aan mensen die ze al jarenlang kennen. Tegelijkertijd hebben ze geen mensen in de buurt met wie ze niets te maken willen hebben (dat geldt ook voor mensen die ze net hebben leren kennen). Dus, laat die man van twee weken terug maar niets van zich horen? Weet dan waar je staat.

5. Ze zijn goed bedeeld
Naar het schijnt…

6. Ze zijn echte familie mannen
Nederlandse mannen hebben veel respect voor hun gezin. Ze kijken op naar hun ouders, zijn zorgzaam voor hun familieleden en genieten van het gezelschap van hun familie en eigen gezin.

7. Ze zijn niet vies van een feestje
Nederland staat bekend om de feesten en de ‘losse’ sfeer. Hier maken buitenlanders, maar ook Nederlanders (vooral mannen) gretig gebruik van. Houdt er daarom ook rekening mee dat je weinig ‘saaie’ weekend met een Nederlandse man kunt verwachten. Netflix and chill is prima, maar dan wel vergezeld door de kater.

8. Hollandse nuchterheid
Nederlandse mannen houden niet van spelletjes. Ze weten wat ze willen en gaan hun doel(en) rechtstreeks achterna. Kijk, daar houden we van!

9. Ze zijn eerlijk
Nederlandse mannen maken van hun hart geen moordkuil. Ook al zijn de dingen die ze zeggen lang niet altijd even leuk om te horen. Toch is deze open communicatie de beste manier om een relatie lang stand te laten houden. Daarnaast weet je (nogmaals) wat je aan de Nederlandse man hebt en waar jij staat. Zonder teveel poespas en onduidelijkheden. Wel zo fijn!

Lees ook: 30 x ouderwetse datingetiquettes waar we enorm naar verlangen