Dit is waarom vriendinnen je soulmates zijn

In het leven ontmoet je heel wat mensen, er zijn er slechts een paar die er voor jou echt toe doen. Met deze personen ga je een verbinding aan. Als vrienden, of als levenspartners. Het gekke is, bij sommige mensen weet je gewoon, dit werkt. Je voelt het. Soms lijkt het of je elkaar al jaren kent terwijl jullie in feite net kennis hebben gemaakt.

Zielsverwanten
Soulmates oftewel, zielsverwanten heb je voor het leven. Er is een speciale verbinding die je niet kunt verklaren. Deze connectie zorgt voor een intens sterke band. Vaak wandelt de zielsverwant je leven binnen op een moment dat je ze hard nodig hebt. Toevallig? Ja en nee. Want een vriendschap of relatie met een soulmate geeft jou kracht en energie.

Relatie of vriendschap?
We hopen dat de liefde van je leven eveneens je soulmate is. Dat kan, maar is niet vanzelfsprekend. Tegenpolen trekken elkaar juist aan. Daarbij, de meeste mensen kiezen een partner, lucky shot als dat hem is. Vrienden daarentegen heb je vaak een handjevol. Door de jaren heen vallen er vrienden af en komen er nieuwe bij. Maar die soulmates, die blijven. Dit komt dus door die diepere connectie die jullie voor eeuwig verbind.

“A soulmate is someone who has locks that fit our keys, and keys to fit our locks. When we feel safe enough to open the locks, our truest selves step out and we can be completely and honestly who we are.” – Richard Bach

Waardevol
Met je liefde breng je het grootste deel van je leven door. Sterker nog, je bouwt samen een leven op. Keuzes die jullie maken gaan over jullie leven en niet per se over jezelf. Vrienden zijn er ook voor het leven maar in deze relatie gaat het echt over jou, of over je vriendin. Dat is net even anders dan in de liefde. Het advies wat jij aan vriendinnen geeft heeft geen invloed op jouw leven. Andersom net zo. Je kunt met een gerust hart zeggen ‘die man is niet goed voor je’ of ‘ga er een jaar tussenuit’. In een relatie doe je dat niet.

Kunnen mannen en vrouwen gewoon vrienden zijn?

En er is meer
Als jullie elkaar een tijd niet zien is dat oké. Tegen de tijd dat jullie afspreken is alles weer als vanouds. De tijd die jullie samen doorbrengen is qualitytime. Soms kun je er weken naar uitkijken om elkaar weer te zien. Gesprekken zijn diepgaand en eventuele stiltes aangenaam. Jullie inspireren elkaar. Samen ben je ook weer even de beste versie van jezelf. Je zit niet elke avond met je pumps op de bank, maar voor een borrel met je bestie komen ze sowieso uit de kast. Niet omdat je indruk moet maken, maar gewoon omdat het kan. Best romantisch toch?

Voor altijd
Ook dat is een gegeven. Vriendschappen met diepgang blijven bestaan. Het is minder kwetsbaar dan een relatie. Eigenlijk, weet je, wij worden samen oud.

Volg ons ook op Instagram!