Dit is waarom single zijn op je 30ste lang zo slecht nog niet is

Je komt thuis. Er ligt een mooie envelop op de deurmat waar jouw naam op staat geschreven. Hoewel je niet onlangs jarig bent geweest, heb je toch een vaag vermoeden wat er ín de envelop zou kunnen zitten. Als je het niet dacht; een trouwuitnodiging van je – vier jaar jongere – beste vriendin. Dat is dan – even tellen – bruiloft nummer vijf voor aankomend jaar waar jij als single naartoe moet. Leuk. Voor hén.

Lees ook: 10 foute redenen waarom mannen met vrouwen daten

Met veel moeite pak je de telefoon om je vriendin te feliciteren met het grote nieuws. Je doet je best om die ene opmerking te vermijden, maar helaas. Het is je niet gelukt. Ook nu krijg je de opmerking “Ook jouw ware liefde loopt ergens rond” wederom naar je hoofd geslingerd. Oké, je mag dan misschien single én de oudste van je vriendinnen zijn, maar dat betekent niet dat je je daar enigszins rot om voelt of het gevoel hebt dat je iets in je leven ‘mist’. Integendeel zelfs!

1. Jouw wil is wet
Je eet wat jíj lekker vindt, scheert je benen – en de rest – wanneer jíj daar zin in hebt en kijkt – voor de 100ste keer – The Notebook, omdat jíj dat wilt. Ook wat mannen betreft, doe je alleen datgene waar jij zin in hebt. Heb je zin om een avondje te Tinderdaten? Dan doe je dat. Heb je zin om een avond HAM te gaan in die ene kroeg waar véél te jonge, leuke studenten komen? Dan doe je dat! Punt.

2. Zelfstandig
Een keerzijde aan het fenomeen ‘alleen zijn’ is dat je ook écht ‘alleen’ bent als het allemaal even niet meezit. Gelukkig ben je dit inmiddels gewend en weet je ook wat je moet doen als je je rot voelt. Daarnaast ben je, omdat je altijd alles alleen hebt gedaan, superzelfstandig. En dat is iets waar een hoop mensen strontjaloers op zijn.

3. Alles is voor jou
Zeker wat geld betreft, is het een prettige bijkomstigheid dat je niets hoeft te ‘delen’. Het doorspitten van alle reclamefolders, op zoek naar de goedkoopste luieraanbiedingen en potjes babyvoeding, laat je wel aan je vriendinnen over. Nee, jij zoekt liever naar andere dingen. Nieuwe Givenchy heels bijvoorbeeld. Dat is een zoektocht die jou íets beter ligt.

4. Zeeën van tijd
Aangezien je – buiten je werk – geen verplichtingen hebt, heb je alle tijd van de wereld om leuke dingen te doen. Een borrel op maandagavond? Why not. Een bioscoopje op woensdagmiddag? Kan ’t schelen. En die date op vrijdag? Staat ook in de agenda!

5. Schoon
Bij jou in huis kun je van de vloer eten. Maar echt. Alles is brandschoon én – niet geheel onbelangrijk – splinternieuw. Er zitten geen deuken – als gevolg van een aanrijding met een trapauto – in de kastjes van je designkeuken. Daarnaast is je badkamer schoon en liggen er geen mannelijke borst-, schaam- of baardharen op de badkamervloer of in het afvoerputje. Ook ruikt het in jouw huis naar geurkaarsen in plaats van poepluiers en staat jouw koelkast vol met witte wijn in plaats van bier. That’s how you like it!

Lees ook: Dit is waarom jij iemand aantrekkelijk vindt en de ander niet