Dit is waarom je gebakken zit als je een relatie met een Maagd hebt

Vandaag nemen we het sterrenbeeld ‘Maagd’ onder de loep. Dit is er weer een waar veel over te vertellen valt, al zeg ik het (geboren eind augustus) zelf. Het is dan ook niet eenvoudig om de Maagd te omschrijven. Je geeft toch een stukje van jezelf bloot, en dat doen Maagden liever niet. Gelukkig is de Maagd goed gebekt dus weten we er uiteindelijk toch wat interessants van te breien.

Maagden zijn gevoelig, zorgzaam, kritisch en betrouwbaar. Ze dromen en denken veel na. Hierover laten ze zich nimmer uit, omdat ze zichzelf niet snel laten zien. De Maagd is bang om gekwetst te worden en houdt nieuwe contacten liever een (lange) poos op afstand. Pas op want een Maagd heeft alles in de gaten, ze letten op elk detail en zijn erg kritisch. Té kritisch waardoor ze soms arrogant over komen. Dat zijn ze helemaal niet, nee ze hebben juist een empatisch vermogen waar je u tegen zegt. Enfin, deze dingen herken jij als Maagd vast en zeker:

1. Ze was vroeger al een heuse dame
De kleine Maagd trekt alles van haar moeder uit de kast. Met pumps, jurken en lippenstift weet ze als klein meisje al raad. Dit resulteert trouwens in oog voor styling, schoonheid en een verfijnde smaak.

2. Piekfijn gevoel voor stijl
Jong geleerd, oud gedaan. De Maagd is zich altijd bewust van zichzelf en kleedt zich stijlvol en gracieus. Denk aan Sophia Loren, ook een Maagd.


3. Het is rupsje nooit genoeg
De Maagd streeft altijd naar meer kennis en ervaringen. Ze is erg nieuwsgierig en weet daarom overal wel iets van.

4. Maximaal analyseren
De Maagd is intelligent en wil overal het fijne van weten. Goed werk heeft tijd nodig, daarom is de Maagd soms té traag. Dit komt omdat ze nooit tevreden zijn met het resultaat en blijven zoeken naar meer en betere informatie. Ze analyseren tot in detail.

5. Hij of zij heeft dan ook oog voor detail
En niet zo’n beetje ook! De Maagd wil niet falen en voelt zich erg verantwoordelijk. Maagden zijn pietluttig en niks is goed genoeg, erg vermoeiend voor de omgeving, maar hé dan heb je ook wat.

6. Ze pikt de mooiste spullen eruit
Dit oog voor detail kan soms ook best wel handig zijn. Waar een ander zoekt naar een speld in de hooiberg heeft de Maagd deze allang gevonden. Denk aan rommelmarkten: een Maagd loopt altijd een paar Prada-pumps tegen het lijf (waar gebeurd, gloednieuw, Koningsdag dit jaar).

7. Ze kunnen niet tegen rommel
Zodra er chaos heerst, neemt een Maagd de benen. Troep in huis of een rommelig bureau zorgen voor innerlijke onrust waardoor de Maagd minder goed functioneert en geprikkeld kan reageren.

8. Vieze mensen gaan ze uit de weg
Als ze een kleffe zweethand te pakken heeft, haast de Maagd zich zo snel mogelijk richting een sanitaire voorziening om haar handen te wassen. Van dronken en luidruchtige mensen moeten ze ook al niks hebben. Smetvrees? Mwah, beetje maar.

9. Emotionele wezens
Mensen verwachten het door hun afstandelijke houding niet, maar de Maagd is erg emotioneel. Deze gevoelens verhullen ze soms liever omdat ze bang zijn om teveel van zichzelf te laten zien.

10. Zorgelijke en zorgzame types die Maagden
Ah, nu komen we aan bij relatiemateriaal. Ze willen het gezellig en fijn maken voor de ander (dus jij zit gebakken). De Maagd kan daardoor wel onzeker zijn, omdat ze alles tot de puntjes verzorgd willen hebben. Dat levert vaak een flinke portie stress op, maar goed merk je niets van.

20 dingen die je herkent als jouw beste vriendin een schorpioen is.

11. Alsjeblieft geen seks
We hebben het niet over een seksloos leven, ze praat er gewoon liever niet over. Die preutsheid is typisch iets voor de Maagd.

12. All night long
De Maagd mag dan wel preuts zijn, in een vertrouwde liefdesrelatie is ze erg passioneel.

13. Een Maagd verover je voor altijd
Het duurt even voordat de Maagd zich overgeeft aan ware liefde. Maar als het zover is, dan heb je haar voor het leven.

14. De perfecte huisvrouw
De Maagd is best een beetje ouderwets en wil haar vent graag gelukkig maken. Het huis is altijd op orde en als gastvrouw slaat ze helemaal door. Alles komt uit de kast om het haar gasten zo geriefelijk mogelijk te maken.

15. Je krijgt de waarheid te horen
Hoe fijn het ook is – als je bij de Maagd vertoeft – het kan ook een tikkie confronterend zijn. Een Maagd zal altijd eerlijk zijn en vertelt je sowieso de waarheid. Ze neemt dan ook geen blad voor de mond en is opeens helemaal niet meer introvert.

16. Ongevraagde kritiek
Als de Maagd eenmaal loslippig wordt, dan zul je dat weten ook. Opeens staat daar een spraakwaterval die jou wel eens zal vertellen waar het allemaal aan schort. Daar moet je tegen kunnen. Maar ja, wat wil je. Ze staat wel gewoon een eitje voor je te bakken morgen.

17. Maagden gaan goed samen met…
Kreeften, Stieren, Schorpioenen en Steenbok.

Volg ons ook op Instagram!