Deze 3 apps maken je slaperig

Slapen is nodig voor een gezonde en productieve levensstijl. Voor de een is zes uur genoeg, een ander moet toch echt negen uur per nacht z’n ogen dicht doen. Lastig als het dan niet lukt om in slaap te komen. Toch heeft iedereen wel eens weken dat het druk is, deadlines, stress en dan weet je het wel. Voor je het weet lig je veelste laat in bed en slapen? HO MAAR! Deze apps helpen je een handje om jouw nachtrust in de gaten te houden zodat je ’s ochtends weer fris en fruitig bent.

1. To bed
Voor uitstellers die het naar bed gaan áltijd met vijf minuten rekken: deze app vervangt je moeder. Doormiddel van push notifications wordt jij vriendelijk verzocht om aanstalten te maken om richting bed te gaan. Stel ’s ochtends al in hoe laat jij de volgende dag wakker moet worden en de app weet precies wanneer je naar bed moet gaan.

Download: To Bed, gratis

Lees ook: OMG! Van uitstellen val je dus af…

2. Binaural beats
slapen
Erg geschikt als je jouw gedachten stil wilt krijgen. Snap je? Want meestal ga je nét voordat je in slaap valt malen en zo houden jouw zorgen je wakker. Binaural beats zorgt ervoor dat je twee verschillende tonen hoort die samen een derde toon in je brein creëren. Hierdoor kun jij je beter ontspannen en dus ook slapen.

Download: Binaural Beats, gratis

3. Sleep cycle

Door sleep cycle word je nooit meer vervelend wakker. De app meet je slaappatroon en je bewegingen gedurende het wakker worden en je ontwaakt op het moment dat je licht slaapt. Ook handig: de volgende dag kun je zien hoe je hebt geslapen.

Download: Sleep Cycle, gratis