Daarom voelde jij je vorige week zo moe

Ik voelde het aan mezelf en ik merkte het aan de mensen om mij heen: afgelopen week hing er een bijzondere energie in de lucht. Klachten die voorbij kwamen (bij mij en anderen): hoofdpijn, vermoeidheid en pijnlijke knieën. Naast deze lichamelijke ongemakken werd ik emotioneel gezien nogal uitgedaagd. Gevoelens varieerden van ongemakkelijk, eenzaam tot de confrontatie met oude shit.

Nu ontpop ik mij de laatste tijd steeds vaker tot zigeunerin 2.0, dus ik dacht: hey, misschien is het volle maan en ik startte met googelen. Trouwens, dat van die volle-maan-onrust-gevoelens ontdekte ik doordat ik steevast één keer per maand enorm slecht sliep. Iemand wees me toen op de kracht van de volle maan et voilà: blij dat ik een oorzaak had gevonden, onderwierp ik mezelf aan een stand-van-de-maan studie. Enfin en anyways, terug naar afgelopen week. Ik ging dus uit googelen en stuitte op (voor mij) magische (want een en ander verklaarde een hoop) teksten omtrent de energie van juli. Een summiere samenvatting van hetgeen ik leerde en verband kan houden met je lichamelijke toestand:

Astrologisch gezien (de stand van de planeten zorgen voor een bepaalde energie) leerde ik dat het in juli draait het om emoties. Het is een maand waarin we kunnen ontdekken hoe we emotie kunnen gebruiken om realiteit te creëren. Dit betekent volgens mij dat het belangrijk is bij jezelf na te gaan welke gevoelens je hebt en waar ze vandaan komen. Zodra je dit weet kun je in actie komen om er iets mee te doen. Misschien is het nodig om een en ander te verwerken, op te ruimen en los te laten zodat er ruimte ontstaat voor iets anders. Zo kan je, door de vrijgekomen ruimte, je geest vullen met positieve energie. Door deze energie zal je lichter door het leven gaan.

Vergelijk het met het uitruimen van je kledingkast: als je deze opent kom je ergens onder aan de stapel kledingstukken tegen die je wellicht allang vergeten was. Je besluit ter plekke of je die nooit aangetrokken trui in je kast houdt of dat je accepteert dat-ie toch niet bij je past. Daarna kun je twee dingen doen: of je neemt afscheid van het kledingstuk of je laat hem in je kast liggen. In het eerste geval maak je ruimte voor kleding waar je blij van wordt en in het tweede geval stop je iets weer terug en blijf je misschien kampen met het nooit-gedragen-schuldgevoel.

Opruimen bezorgt je over het algemeen een heel opgelucht, blij gevoel. Het geeft een tastbaar resultaat en je bent enorm trots op jezelf dat je de klus voor elkaar hebt gekregen. Dit positieve effect kun je ook bereiken door het aanpakken van je emoties. Vermoeidheid, hoofdpijn en last van je knieën zijn lichamelijke uitingen van weerstand; onbewust verzet je je tegen de stroom van het leven. Logisch dus dat je je afgelopen week moe kon voelen: je lichaam wil je vertellen dat je je rust moet pakken om te reflecteren. Dus wat ga je doen? Durf je het aan om met jezelf aan de slag te gaan? Ik gun het je van harte!

Meer weten over hoe je jezelf kunt opladen? Ik schreef een wat-te-doen-bij-vermoeidheid-guide. Deze kun je lezen als je abonnee bent van Studio Food&Mood, een informatieve website voor vrouwen op zoek naar rust. Hier lees je hoe je de club joint!

Lees ook: De wetenschap spreekt, een week vakantie is niet genoeg!