5 x sporten die niet als sport voelen

Ben jij zo iemand die zichzelf naar de sportschool moet slépen? Die liever onderuit zakt op de bank met, ik noem iets, Netflix en een grote zak pepernoten? Kan! Zelf houd ik van bewegen maar het moet wel léuk zijn. De sportschool heb ik daarom jaren geleden al vriendelijk vaarwel gezegd. Ook kilometers hardlopen zonder eindbestemming (mensen, waarom?!) is niet voor mij weggelegd. Hoe je dan toch aan je beweging komt én er een beetje knap uit blijft zien? Ik heb de oplossing voor je. Kiezen maar!

1. Meld je aan bij The Secret Yoga Club
Een gloednieuw concept van lifestyle dienst Stadswild. Al sinds de oprichting ben ik fan van hun sportieve outdoor workouts. De essentie van Stadswild en daarmee ook The Secret Yoga Club is bestaande concepten bekijken vanuit een ander perspectief. Of zoals oprichtster Angélique het zo mooi verwoordt: ‘een beetje minder ‘zo is het’, een beetje meer vrijheid en ruimte voor eigen interpretatie’.

stadswild

Afgelopen dinsdag mocht ik bij de eerste editie aanwezig zijn. In nachtclub Panama, mét een heuse DJ, Marvin Gaye’s ‘sexual healing’, yogi’s met rode lippenstift in funky leggings en een whiskey toe. Ja, dit is ook yoga. Na een paar uur loop je mega vrolijk, soepel en compleet zen de deur weer uit. Bewegen was nog nooit zo makkelijk. Ook een Secret Yogi worden? Schrijf je in via de website van Stadwild en je ontvangt een mailtje met instructies hoe je op te geven. Locatie en docenten zijn elke keer anders!

2. Gooi al je frustratie eruit tijdens een kickboksles
Lange, drukke dag gehad? Even he-le-maal klaar met, ehm, eigenlijk alles? Ga kickboksen. Geloof me: niets lekkerder dan even helemaal losgaan op een bokszak, liefst op uptempo muziek. Ik heb het een tijdje fanatiek gedaan, toen ik hersteld was van mijn burn-out, maar nog wel thuis zat. Mijn voorkeur gaat uit naar een zaktraining, terwijl anderen een 1 op 1 training fijner vinden. Kwestie van uitproberen! Steeds meer sportscholen bieden het aan, naar een speciale boksschool gaan is vaak niet eens nodig.

3. Twerk de week van je af
Twerken? Dat is toch ordinair met je billen schudden? Ja en nee. Sinds Miley Cyrus ’t doet, is twerken (of: twerkout) een trend. De focus ligt inderdaad op zo veel mogelijk lichaamsdelen ‘de ruimte geven’ maar dit is serieus een dansvorm. En een moeilijke ook! Sinds kort schud ik op vrijdagavond de week van me af in een zweterig zaaltje op een industrieterrein in Haarlem.

Op zwoele tunes doe ik bloedserieus een poging docente Tamara’s (compleet afgetraind, geen druppeltje zweet op haar voorhoofd te bekennen) moves te evenaren. Ik ben er nog lang niet, maar hé: leuk is het wel. Om een idee te krijgen van waar ik naartoe werk: bekijk dit filmpje eens. Had ik al gezegd dat je in een uurtje tussen de 500 en 1000 calorieën verbrand? En je skipt ook nog eens de vrijmibo wijntjes. Dubbel prijs op de vrijdagavond! Ik volg les bij Elise Jo in Haarlem.

4. Ga op salsales (en sleep je vriend mee)
Dansen maakt je hoofd leeg, geeft nieuwe energie en maakt je vrolijk. Reden genoeg om je op te geven voor een danscursus. Salsa bijvoorbeeld. Bijna in elke stad (en dorp) te volgen en je kunt er zowel alleen als samen heen. Ga alleen en je ontmoet zeker een hoop nieuwe mensen. Samen met je vriend is zo’n les romantisch en fun tegelijkertijd. Bijkomend voordeel zijn de leuke feestjes die vaak worden georganiseerd. Zeker weten dat je na een les met een big smile en de nodige zweetdruppeltjes weer naar buiten loopt.

5. Liever thuis? YouTube is je beste vriend
Maar je hoeft niet per se de deur uit! Is het zo’n week als deze, met elke dag treurige regen en een fikse wind? Open je laptop en ga los met YouTube. We gaven je al eerder tips voor fijne YouTube workouts. Mijn persoonlijke favoriet zijn de video’s van Passion4Profession en zelf choreografieën instuderen aan de hand van videoclips. Hi Beyoncé!

Foto via