5 x situaties waarin ‘maling’ hebben de beste oplossing is

We hebben allemaal wel eens zo’n dag. Een vreselijke dag. Een dag dat letterlijk ‘alles’ misgaat wat er maar mis kan gaan en je het liefst de hele dag je middelvinger in de lucht zou willen opsteken naar alles en iedereen die maar één verkeerde opmerking of beweging maakt.

Daar komt je innerlijke moraal gezellig om de hoek kijken en je even haarfijn vertellen dat je dat natuurlijk niet kunt doen. Maar soms, héél soms is een (denkbeeldige) middelvinger in de lucht gewoon de beste oplossing die er is. Gewoon even ‘lak’ hebben aan alles en iedereen, heerlijk je eigen gang gaan en met niemand rekening houden. We maken op een dag onwijs veel keuzes. Soms zijn ze belangrijk (‘Wil ik deze baan wel echt?’) en soms minder belangrijk (‘Kunnen die twee verschillende kleuren sokken wel?’). Toch neigen wij vrouwen er maar al te vaak naar om de boel ontzettend te overdenken en onszelf compleet weg te cijferen. Sommige dingen zijn écht niet zo belangrijk als ze soms lijken. Elite Daily plaatste een artikel over het voordeel van ‘lak’ hebben aan bepaalde situaties en deze hebben wij voor jullie op een rijtje gezet:

Lees ook: Deze dingen herkennen alle over-thinkers in hun leven!

1. Je kledingkeuze
De ene dag heb je zin om je mooiste outfit uit je kast te trekken, een flinke laag plamuur op te smeren en pijnlijk schoeisel (de killers die pumps heten) aan te doen. De andere dag heb je geen zin in die poppenkast. Trek kleding aan die jij mooi vindt en waar jij je comfortabel in voelt. Een groot deel van wereld heeft (nog steeds) niet het voorrecht om zelf hun kleding uit te kiezen, dus trek gewoon aan waar jij je goed in voelt.

2. Wanneer je loopt te twijfelen of je wel of niet moet gaan
Dit innerlijke debat voeren we minstens 5 keer per week en we weten nog steeds niet hoe we het moeten overwinnen. Het fenomeen dat ‘groepsdruk’ heet en opmerkingen als ‘Ja, maar het wordt niet laat!’ of ‘Ah, joh! Één drankje kan toch wel? zijn in dit soort situaties doorslaggevend om toch maar wél met de meute mee te gaan. Hoe kun je deze strijd overwinnen? Door gewoon lekker te doen waar jíj zin in hebt. Soms is het antwoord ‘ja’ en soms is het antwoord ‘nee’. Het gaat er niet om wat iedereen van je keuze vindt, zolang jij maar 100% achter je keuze staat. Keep that in mind!

3. Je wilt verdomme die pizza (én een sixpack)
Kies altijd voor de pizza. Doe je dat niet, dan zul je een waardeloze dag hebben en blijven dromen over de overheerlijke smaakexplosies van je eerste hapje. Daarnaast moeten we toegeven dat pizza nét zo lekker smaakt als dat een slank lichaam je doet voelen.

4. Wanneer je eigenlijk aan de bak moet, maar je bed véél te lekker ligt
Natuurlijk heb je op een (werk)dag een hoop verplichtingen, maar je moet ook je bed tevreden houden. Niemand zegt dat jij je bedbezoekjes tot 8 uur per dag moet beperken, dat mag je af en toe best wat ruimer nemen. Duik er gewoon iets eerder in!

5. Je bent ongelukkig
Heb je een baan waar je van gruwt of een relatie waar je haren van uitvallen? Doe er dan wat aan! Nadat je de nodige maatregelen hebt getroffen, zul je je heus niet direct happy as hell voelen, maar het komt. Echt waar.

Lees ook: Enfait adviseert: het is oké als het niet nu direct gebeurt