3 simpele tips voor een happy home gevoel in je eigen huis

Soms wil je alles behalve ‘saai’ thuiszitten en ben je druk op zoek naar vertier buiten de deur. Wijntje bij vriendin X? Joe! Filmavondje bij vriendin Y? Sure! Echter is het ontlopen van je eigen thuishonk zo’n beetje het slechtste wat je kunt doen, want je moet je juist happy voelen als je thuiskomt en blij zijn dat je, na een drukke werkdag, weer lekker naar huis mág. Herken jij je absoluut niet in dit blije gevoel, dan graag even extra de aandacht.

Lees ook: Stijllessen van Audrey Hepburn

Er kunnen natuurlijk verschillende redenen zijn waarom jij je niet happy voelt in je eigen huis. Wat aanleiding ook mag zijn, tips voor een comfortabel en ‘happy home’ gevoel zijn altijd welkom, toch?

1. Bed opmaken
Stiekem verbaas ik mij erover dat er een hoop mensen zijn die hun bed niet opmaken, maar het opmaken van je bed zorgt voor een mayor difference wat betreft je happy home gevoel. Daarnaast is het een feit dat je je gelukkiger voelt in een schone, opgeruimde omgeving. Dit betekent echter niet dat je je huis meteen als een bezetene moet schoonmaken, maar een kleine inspanning – zoals het rechttrekken van je bed doet – doet echt wonderen.

2. Wees dankbaar
Ook is het belangrijk om elke dag na te gaan waarvoor je nu precies dankbaar voor bent. Hierdoor wordt je je bewust van als het moois wat er in je leven gebeurt en zie je hoe waardevol jouw leven eigenlijk is. Houd daarom een boekje bij waarin je – lekker ouderwets- elke dag één zinnetje opschrijft waarin je omschrijft waarvoor je dankbaar bent geweest voor die dag.

3. Interieur
In plaats van geld in rommel te investeren, moet je juist investeren in items die ervoor zorgen dat je geniet van de tijd die je thuis doorbrengt. Dit kan variëren van een nieuw schilderij tot aan een of wijnkoeler. Geef alleen je geld uit aan interieur accessoires die een toevoeging zijn voor je huis en waar je écht blij van wordt.

Lees ook: Deze ‘healthies’ kun je onmiddellijk volgen op Instagram!