6 manieren om iemands Valentijnsdag te maken!

Het is bijna Valentijn, love it or hate it. Wij snappen dat je niet op een zoetsappige – commerciële – dag zit te wachten, maar je kunt het ook anders zien! Het is iedere dag fijn om jezelf met de liefsten te omringen. Gebruik 14 februari dan ook niet om dure cadeaus te geven, maar wees creatief door iemand een goed gevoel te geven.

8 onverwachte manieren om aan de man te komen

Verras iemand
Die vaste data om iemand te verrassen zijn zo ouderwets. Oké, het is een reminder omdat je het anders vergeet. Maar probeer het eens niet te vergeten! De beste verassingen komen vanuit het niets, wanneer je het niet verwacht. Er zijn geen regels als het gaat om kaarten sturen of om een ontbijt te brengen. Laat een ander zien dat hij of zij belangrijk voor je is en dat je aan ze denkt no matter what.

Wees attent
Sommige mijlpalen zijn héél belangrijk. Heeft iemand een moeilijke tijd achter de rug? Z’n liefde verloren? Of juist een nieuwe liefde gevonden? Zie dat als iemand iets belangrijks meemaakt, ook al lijkt het voor jou stukken minder belangrijk. Stuur iemand een kaartje als hij of zij een nieuwe baan heeft. Geef een doos chocolade aan jouw vriendin met een gebroken hart. Niet aan gedacht? Het kan nog steeds, met Valentijn bijvoorbeeld! Het is namelijk nooit te laat.

Geef een feest om liefde te vieren
Een feest hoeft helemaal niet duur te zijn. Koop slingers, chocolade en andere rode accessoires voor een liefdevolle partij bij jou thuis. Vier het met vriendinnen én champagne, of met je lief en nog een paar andere stellen. Ook leuk: jouw vrijgezelle vriendinnen en zijn vrijgezelle vrienden uitnodigen, wie weet schiet cupido raak!

Let op details
We nemen veel dingen voor lief. Zonde! Want het is toch geweldig om juist de kleine dingen die het leven leuk maken te benoemen! Een compliment kan iemand laten zweven, dus wees er niet té zuinig mee. Spot jij een onverwacht talent bij een collega? Benoem het! Staat die rode lipstick fantastisch bij jouw beste vriendin? Herinner haar daaraan. Dit soort details onthouden mensen. Denk aan die broek die jij altijd draagt, omdat je er volgens een ander zo’n ontzettend goed figuur in hebt. Of aan die ene college die allang weg is, maar waaraan jij nog regelmatig denkt omdat ze jou zo vaak complimenten gaf.

Geef hoop
Het is makkelijk om te zeggen dat iets niet kan, maar probeer iemand anders juist aan te moedigen door te zeggen dat dingen wél kunnen. Gun iemand de wereld en geef een ander zelfvertrouwen. Soms is dat net het laatste duwtje in de rug dat iemand nodig heeft.

Doe vrijwilligerswerk
Als je lief wilt zijn voor een ander, doe dan eens vrijwilligerswerk. Er zijn genoeg minder bedeelden mensen die wel wat hulp en liefde kunnen gebruiken (en niet alleen op valentijnsdag). Denk aan asielzoekers of eenzame bejaarden, vooral deze laatste kunnen jou wel wat liefdesverhalen vertellen!

Waarom is het voor sommige mensen zo moeilijk om dankbaar te zijn?