Wil jij beter slapen? Deze veranderingen in je slaapkamer helpen echt

Sommige mensen vallen meteen in slaap als hun hoofd het kussen raakt, bij andere lukt het maar niet om de slaap te vatten. Er is niks zo vervelend als in de avonduren liggen te woelen terwijl je allang je ogen had moeten sluiten. Of je goed slaapt of niet heeft deels met je slaapkamer te maken en wij hebben tips om van jouw slaapkamer een heerlijk slaapparadijs te maken.

Geef de muren van je slaapkamer deze kleur
Een gedempte kleur blauw is volgens de National Sleep Foundation de beste kleur voor een slaapkamer omdat het een kalmerend effect heeft op je geest. Bij blauw val je dus makkelijk in slaap.

Vermijd felle verlichting
Zorg voor zacht en gedimd licht in de slaapkamer. Felle, blauwe lichten zorgen dat je alert blijft dus een televisie of telefoon kun je maar beter niet in de slaapkamer laten. Kaarslicht werkt wel maar is gevaarlijk… een fijn nachtlampje is de beste optie.

Schaf verduisterende gordijnen aan
In een donkere ruimte, slaap je beter en dieper. Investeer daarom in gordijnen die de kamer goed donker maken waardoor je minder snel ontwaakt! Ik heb gekozen voor zachtroze fluwelen gordijnen van Made.com.
roze gordijnen
Je koopt deze gordijnen in verschillende kleuren of formaten via Made.com

Goed beddengoed
De kwaliteit van je bedlakens kan ook van invloed zijn op je slaap. Zo kun je de lakens van synthetische materialen als polyester of nylon beter laten liggen, omdat deze niet goed doorluchten en je lichaamswarmte vasthouden. Bij het uitkiezen van beddengoed is het verstandiger om te kiezen voor luchtige en zachte stoffen, zoals 100 procent bio-katoen. In de winter kun je wel wat extra warmte gebruiken en daarom zijn de nieuwste overtrekken van Yumeko perfect! De eco overtrekset Velvet Flanel is zacht, soepel en warm!
yumeko
Verkrijgbaar vanaf €119,95 op Yumeko

Wissel van kussens
Kussens moet je regelmatig vervangen! Een kussen heeft z’n beste tijd gehad als de vorm eruit is en de kleur gelig is. Dit is onfris en slecht voor je slaaphouding, een kussen biedt namelijk ondersteuning aan je nek! Eigenlijk zou je om de twee jaar een nieuw kussen moeten aanschaffen, wedden dat jij dit niet doet? Terwijl je zoveel uur in bed doorbrengt, echt, het is de investering waard! Kies voor een kussen bestaande uit duurzame materialen voor de beste nachtrust.
kussens
Bij Yumeko koop je duurzame kussens van verschillende materialen. Kleine, slanke mensen slapen het lekkerst op een zacht kussen. Als je een gemiddeld postuur hebt is een medium kussen de beste keuze. Lange of zware mensen hebben meer baat bij een stevig kussen.