Sollicitatie? 9 kleuren die indruk maken of kraken!

Eerlijk is eerlijk: tijdens een sollicitatiegesprek wil jij eruit zien om door een ringetje te halen. Jouw outfit doet er wel degelijk toe, want het geeft jouw potentiële werkgever een eerste indruk van wie jij bent. Ben jij een grijze muis? Of juist enorm creatief? En secuur of meer het type sloddervos? Allemaal zaken die je wel eens aan je outfit af zou kunnen lezen.

Daarom heb je groot gelijk als je meer aandacht besteedt aan die ene specifieke outfit voor dat ene bepalende moment. Je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken, pak die kans! Let op kreukvrije kleding, schone – geknipte – nagels en niet teveel bloot. Maar let ook op de kleur die je draagt, want kleuren spreken meer dan je denkt!

 

Dames, het is officiële bewezen: een Hermès tas is een goede investering.

 

Rood
rood
Gepassioneerd maar misschien ook agressief. Rood is een romantische kleur, maar ook de kleur die gevaar symboliseert. Draag dus liever geen rood naar een sollicitatiegesprek, of beperk je tot enkele rode details zoals lippenstift.

Zwart
Zwart is altijd goed, eenvoudig doch stijlvol en vernieuwend. Zo draagt belangrijk modevolk vaak zwart. Eigenlijk is zwart één van de beste kleuren om tijdens een sollicitatie te dragen. Toch moet je voorzichtig zijn, want als je zwart verkeerd draagt kom je verlegen en behoedzaam over.

Wit
Draag je wit, dan kom je netjes en georganiseerd over. Tenminste als je het aandurft, want wit is geen eenvoudige kleur om op de juiste manier te dragen. Ten eerste wordt het snel vies en je ziet er al snel saai uit. Willen we niet! Maar als je het goed doet, dan laat je zien dat je gevoel voor stijl hebt. Dat je weet hoe je jezelf moet presenteren, en dat is mooi meegenomen.

Grijs
grijs

Grijs valt onder de neutrale kleuren, deze zijn vaak het beste om je in te kleden. Bovendien komt grijs intelligent en rationeel over. Wil je niet saai overkomen? Maak je outfit af met een mooi accessoire en een fijne lippenstift.

Blauw
In blauwtinten kom je zelfverzekerd, betrouwbaar en communicatief vaardig over. Vooral marineblauw is een klassieke kleur die altijd goed is. Dus schroom je niet om jouw blauwe trui aan te trekken!

Groen
Ga jij graag in groen gekleed? Dan kom je rustig, vriendelijk en eerlijk over. Bovendien ben jij graag buiten en kun jij je zeer goed inleven in een ander. Helemaal in balans dus! Voor sommige banen is deze kleur uitermate geschikt, voor andere jobs weer minder goed. Je weet namelijk niet of jouw potentiële baas wel op zo’n type zit te wachten.

Shopping: 10 warme jurken voor naar kantoor (en de kerstborrel)

Bruin
Deze kleur is veilig en je komt betrouwbaar over, maar ook saai. Wanneer je bruin draagt voldoe je aan alle verwachtingen, maar er wordt niet van je verwacht dat je initiatief zult nemen. Sterker nog, er wordt niet verwacht dat jij een sterke mening hebt en mensen walsen zo over jou heen.

Geel
Schermafbeelding 2016-01-07 om 11.47.31
In geeltinten kom je fel en misschien iets te jolig over. In iedere job kunnen deze vaardigheden van pas komen, maar op een lolbroek of té temperamentvol type zit niemand te wachten. Het is wel zo dat je een onvergetelijke eerste indruk maakt, dat kan wel eens handig zijn.

Roze
Roze details zijn prima! Een lichtroze lippenstift, sjaal of horloge zien er verzorgd en toegankelijk uit. Maar geheel in het roze gekleed gaan? Niet doen! Dan kom je meisjesachtig en kwetsbaar over.