5 podcasts boordevol female empowerment

8 maart is het Internationale Vrouwendag, een dag om de vrouw te vieren. En wel, dat mag natuurlijk ook iedere dag. Hoe dan wel? Door jezelf een half uurtje tijd te gunnen en naar een inspirerende, motiverende female empowerment podcast te luisteren.

Uiteraard delen we vooral podcasts van Nederlandse bodem, want ook in ons land timmeren vrouwen hard aan de weg en inspireren ze elkaar.

Podcasts boordevol female empowerment

De wildgroei aan podcasts is ons niet ontgaan, daarom een selectie met diegene die wij op dit moment het liefste luisteren.

‘How to get the job (done)’

Yeliz Çiçek en Anna Nooshin

Vogue’s hoofdredacteur Yeliz Çiçek en onderneemster Anna Nooshin hebben een gezamenlijke podcast ‘How to get the job (done)’. In de wekelijkse podcast delen ze hun eigen verhaal, eerlijk, met up’s en down’s en waardevolle tips waar je als luisteraar iets aan hebt. Met name als je een gewilde baan in de mode of media ambieert is dit een must-listen! Wekelijks komt er op maandag een nieuwe aflevering online, om jouw week lekker gemotiveerd te beginnen zeg maar. Want belangrijke topics als personal branding en het belang van netwerken komen aan bod. Heb jij een prangende vraag? Stel deze dan via Instagram of TikTok en ze nemen het mee!

Zogenaamd succesvol

Anke de jong en Julia Mekkes

Nog een podcast waarin twee vriendinnen in gesprek gaan over hun carrière en alles wat daarbij komt kijken. Daarbij nemen ELLE hoofdredacteur Anke de Jong en strafrechtadvocaat Julia Mekkes geen blad voor de mond. Er wordt openhartig gesproken over verdiensten en ook angsten komen aan bod. De aflevering vliegt voorbij en dat is een goed teken.

Moeders of loeders?!

Rebecca Boektje en Saskia Weerstand

In Moeders of Loeders?! zijn het Rebecca Boektje en Saskia Weerstand die je de oren van de kop lullen. Soms van de hak op de tak, maar zéér humoristisch en realistisch. In de verschillende afleveringen draait het erom: zijn ze een moeder of loeder? Denk aan: de kinderen een paar wortels geven om vervolgens zelf een zak snoep weg te vreten.

Vrouw’en

Nina Pierson

Eerst was er Mama’en van Nina Pierson, maar om eerlijk te zijn vinden wij Vrouw’en véél beter. In deze podcast gaat Nina in gesprek met verschillende inspirerende vrouwen. Ze duiken de diepte in op het gebied van moederschap, spiritualiteit, vrijheid, relaties, seks, liefde en nog veel meer. Elke aflevering is herkenbaar voor veel vrouwen. Want hoe doe je dat, vrouw zijn? Met al je wensen behoeften, maar ook struggles?

High Low with EmRata

Emily Ratajkowski 

Welke podcasts over female empowerment missen we nog?