Angkor Wat: Zo vermijd je de drukte

De indrukwekkende tempels van Angkor Wat zijn de grootste toeristentrekpleister van Cambodja. Het is dan ook lastig om mooie foto’s te maken, zonder hordes Chinese toeristen in felgekleurde aerobics-pakjes op de achtergrond. Leidt toch een beetje af… Het is me gelukt, met de hulp van een goede gids en heel veel gegoogle vooraf, de grote meute te vermijden. Misschien heb je al wat foto’s voorbij zien komen op mijn Instagram!

Ankor wat

Het gebied rondom Angkor Wat is enorm, bestaat uit honderden tempels en is te groot om in slechts twee dagen te bezoeken. Trek minimaal drie dagen uit voor de highlights! Er is een ‘small circuit’ en een ‘big circuit’, waarlangs de belangrijkste tempels liggen. Door de hitte is het belangrijk dat je de tijd neemt. Ik ben tussen de bezoeken door, zelfs teruggegaan naar het hotel voor wat airco en een plons in het zwembad!

bomen

Tip: regel vooraf in je hotel een tuktukchauffeur voor 3 dagen en een gids voor 2 dagen. Je kunt het gebied ook per fiets verkennen, maar door de hitte en grote afstanden zou ik dit afraden. De gids is een hele goede investering! Je bezoekt deze bijzondere, historische plek maar een keer en de achtergrondinformatie brengt Angkor Wat tot leven.

tempel

Dag 1: regel je toegangsbewijs, zodat je dit niet de volgende ochtend nog vóór de zonsopgang hoeft te doen, geloof me: dat wil je niet, en bezoek een mooie plek voor de zonsondergang. Ik vond de South Gate van Angkor Thom mooi! Verken het terrein een beetje en doe je eerste indrukken op.

apen

Dag 2: de zonsopgang. Vertrek om uiterlijk 05:00 (AAH!) vanuit je hotel om op tijd te zijn. Vraag de avond ervoor of het hotel een klein ontbijt voor je klaar zet om mee te nemen. Neem ook muggenspray & een zaklamp mee! De zonsopgang bij Angkor Wat is megapopulair! Om te voorkomen dat je door alle selfie sticks Angkor Wat niet meer ziet, loop je bij aankomst bij de hoofdingang niet naar het grote meer waar iedereen zit, maar sla je rechtsaf! Daar is nog een klein meer, met net zo’n mooie zonsopgang en veel minder mensen! Na de zonsopgang gaan bijna alle toeristen terug naar hun hotel voor een ontbijt. Dit is dé tijd om Angkor Wat te bezoeken! Deze tempel is altijd drukbezocht en zelfs rond deze tijd zijn er toeristen, maar het is je beste optie! Daarnaast is het op dit tijdstip nog niet zo heet en ben je nog fris & fruitig. Ook best prettig voor de foto’s…
Ga na het bezoek aan Angkor Wat, terug naar je hotel voor lunch, airco en een plons in het zwembad. Je kunt nog even een powernap doen, voordat je weer in de tuktuk stapt.

tempel

Kijk voor de rest van deze post en meer foto’s & tips op http://littlewanderbook.com/laatsteposts/angkor-wat/
Je kunt Little Wanderbook ook volgen op Instagram & Facebook!

Lees ook: Halong Bay – De Dragon Legend cruise.