6x internationale hotels waar je uitgerust ontwaakt in een Hästens bed

Afgelopen maand reisde ik met Hästens naar Stockholm om daar de fabriek van s’werelds beste bedden met eigen ogen te bekijken. De iconische bedden worden door menig beroemdheid beslapen en dat ze kiezen voor dit exclusieve bed, snap ik nu helemaal. Want aan één bed wordt met vele handen gewerkt, van het begin tot het eind is het een secuur proces waar vakmanschap en liefde voor nodig zijn.

Eenmaal op een Hästens bed ontwaken, betekent dat je nooit meer een ander bed wil. Ook niet op vakantie. Dit zijn internationale hotels die hebben geïnvesteerd in een Hästens bed en daardoor slaap je ook elders als een roos.

Als sinds 1852 maakt Hästens de beste bedden in hun atelier in Köping, Zweden. Elk Hästens-bed is handgemaakt en er worden enkel hoogwaardige, duurzame, natuurlijke materialen en technieken gebruikt, die zes generaties lang zijn doorgegeven. Het is een écht Zweeds familiebedrijf. Een kijkje in het atelier is dan ook uniek. Al helemaal als je zelf mag werken aan een luxe bed. Door alle stappen van het maakproces met eigen ogen te zien, begrijp je pas écht waarom een bed als deze de investering waard is.

Het past helemaal in het concept slow living en duurzaamheid, iets waar we meer dan ooit naar craven. Je brengt een groot deel van jouw leven slapend door, dus ook op dit vlak wil je deze levenswijze doorvoeren. Alleen als je eenmaal op z’on comfortabel bed hebt geslapen, wil je nooit meer anders.

6x Internationale hotels met een Hästens bed

 

We beginnen dichtbij huis, maar dwalen ook af naar verdere droombestemmingen.

Central Park, Voorburg

Dit boutique hotel kenmerkt zich door de verfijnde allure van een prachtig rijksmonument. Gelegen in de prachtige groene omgeving van Voorburg biedt het de gelegenheid om volledig tot rust te komen in een van de Hästens bedden. Het hotel heeft een restaurant van hoog niveau en na het diner duik je zo jouw Hästens bed in.

central park voorburg

Central Park, Voorburg, Nederland

Surflogiet, Gotland, Zweden

Aan de prachtige westkust van Gotland, in de schaduw van eeuwenoude dwergdennen, wacht het Surflogiet glamping hotel op zijn gasten. Het is een verborgen paradijs waar de surfcultuur en een diep respect voor de planeet harmonieus samengaan. Hier komen vrienden en gezinnen samen om blijvende herinneringen te creëren op een van de boeiendste bestemmingen van het eiland. Ruime canvastenten, zorgvuldig ingericht en voorzien van Hästens-bedden, zorgen voor rustige nachten en ochtenden vol energie.

Hotels Hästens bed

Surflogiet, Gotland, Zweden 

Stallmästaregarden, Stockholm, Zweden

Gelegen in Stockholm, een kwartier buiten het centrum, vind je in dit hotel alle rust die je nodig hebt na een dagje in de stad. Gelegen aan een meer komen de locals hier graag lunchen of dineren en in de omgeving kun je ook goed wandelen. Het hotel voelt warm en huiselijk aan en de persoonlijke service is net zo fijn als de grote Hästens bedden waar je ’s avonds op neerploft. Slaap je hier? Dan kun je in het hotel dineren, of kiezen voor onze favoriete restaurants Etoile of Chez Jolie (echt een aanrader!).

Stallmästaregarden, Stockholm, Zweden

The Chedi Andermatt

Dit ultieme deluxe vijfsterrenhotel ligt 1447 meter boven zeeniveau. In het hotel bevinden zich tal van ruime kamers en suites met Hästens-bedden waardoor je de kamer niet wil verlaten. Roomservice is on point, maar in het hotel zitten ook vijf restaurants en bars waar het goed toeven is. Ook heeft het hotel een grote spa en daarom is het een plek om even helemaal kalm te worden en te ontprikkelen. Op zoek naar een plek waar selfcare hoog in het vaandel staat? Deze bestemming heeft in de zomer en winter veel te bieden.

The Chedi Andermatt, Andermatt, Zwitzerland

The Langham, Londen, Verenigd Koninkrijk

The Langham in Londen is de bakermat van de Afternoon Tea, want het was het eerste hotel dat deze traditie introduceerde toen het in 1865 zijn deuren opende. Sinds de opening als het eerste ‘Grand Hotel‘ in Europa, speelde The Langham de hoofdrol in beroemde films zoals Golden Eye (1995) en verwelkomde het schrijvers zoals Oscar Wilde en Arthur Conan Doyle. Vandaag de dag verwelkomt The Langham gasten in kamers die ontworpen zijn in de stijl van de Sherlock Holmes-verhalen en voorzien zijn van jawel: Hästens-bedden.

hotel london

The Langham, Londen, Verenigd Koninkrijk 

Hästens Sleep Spa CBR Boutique Hotel, Coimbra, Portugal

Hästens Sleep Spa is een exclusieve ervaring voor gasten die op zoek zijn naar de ware luxe van welzijn, gericht op zowel lichaam als geest. Het ontwerp van het hotel is geïnspireerd op de Biblioteca Joanina uit de 16e eeuw en is gebouwd met de bedden van Hästens als basis. Omdat het een boetiekhotel is met slechts 15 kamers, biedt het eersteklas service op maat die garant staat voor een onvergetelijk verblijf. Het is het enige hotel in het land dat zich richt op slapen en de groeiende trend van het slaaptoerisme.

Hästens Sleep Spa – CBR Boutique Hotel, Coimbra, Portugal 

Dit was een gecureerde selectie van hotels met Hästens bed, waar zou jij morgen nog naartoe willen?