Bisous Amsterdam is dé plek voor design en food lovers

Bisous Amsterdam is een smaakvolle en zelfs kunstige aanwinst voor De Amsterdamse Pijp. De verwachtingen voor dit nieuwe restaurant waren hoog geschapen en dat bleek terecht. Bisous, Frans voor ‘kusje’ De nieuwe bar-restaurantformule is de creatie van ondernemers Bas Noorman en Lowie Jansen en brengt een ode aan de zinnenprikkelende Parijse haute couture restaurants.

De menukaart is Frans, de wijnkaart waanzinnig en het interieur is buitengewoon knap en uniek. Als je binnenkomt denk je what the fuck! En dat komt door Jean-Philippe Demeyer, een Belgische ontwerper met een sublieme smaak.

De stijl is art nouveau, vintage en design in één restaurant. Het ademt een sjieke nachtclubsfeer uit en waar je misschien zou denken dat het plafond is geïnspireerd op Mondriaan, is niets minder waar. De kleuren en het patroon zijn afgeleid van een authentiek glas en lood raam in het restaurant.

Bisous Amsterdam c’est extraordinaire

In Nederland zijn veel restaurants hetzelfde en zelfs in Amsterdam, waar veel zaken zich toch wel gedurfd noemen, was er nog niet zo een als Bisous. Het is een beleving en een lust voor het oog. Wanneer je de wereld van Bisous binnenwandelt, worden alle zintuigen geprikkeld en blijf je je verwonderen.

Zelfs op het toilet, die ook ontworpen is door Jean-Philippe Demeyer, waan je je in een andere wereld met unieke objecten en details die de aandacht trekken.

Er is een lange bar voor borrels op stand en aan de ronde tafels diner je gezellig met elkaar. Er wordt gezorgd voor entertainment en dan rest er nog maar een ding: Une soirée de plaisir. Herinneringen maken en jezelf onderdompelen in de wereld van Bisous. En deze wereld is vooral lippenrood. Rood lak, rode bankbekleding van tapijten en rode glazen. Mooi rood is in dit geval zéker niet lelijk.

Wat biedt de kaart

De sfeer is het eerste dat je proeft bij binnenkomst, maar daarna wordt het nóg smaakvoller. Vers knapperig brood met zalige zachte opgeklopte boter, toast met steak tartaar of paling, schelpjes en een grote malse steak met romige pepersaus. Als afsluiter was er een klassieke dame blanche en een cocktail. Oer-klassieke gerechten en wat ons betreft is dat het allerlekkerste.

bisous

Buiten borrelen

Ook op het terras is het goed toeven. Je zit er gezellig op knalrode stoelen en zelfs de asbakken voor  rokers zijn in stijl. Vergeet niet te reserveren via de website van Bisous!

Foto: RVDA