Een roadtrip door het Zwarte Woud

Stap in en laat je verrassen door een van de mooiste regio’s van Duitsland: het betoverende Zwarte Woud. Met zijn eeuwenoude bossen, idyllische bergmeren en pittoreske dorpjes is het Zwarte Woud perfect voor een leuke roadtrip. Het leuke is dat je er voor ieder wat wils hebt. Of je nou van hiken en wandelen houdt, of je liever laat verwennen in een spa of luxe hotel.

Schattige dorpjes afgewisseld met de donkere bossen. Het is wat ons betreft een erg leuke bestemming. In ongeveer 6 uur met de auto ben je in het gebied. Zorg dat je een goede autoverzekering hebt, de wegen zijn niet zo plat zoals we die in Nederland gewend zijn! Wij hebben wat letterlijke hoogtepunten voor je verzameld.

Elektrisch avontuur

De elektrische auto heeft in Nederland al een flinke stijging in populariteit gekregen. In Duitsland valt dit nog tegen. Onze buren lopen toch net wat achter op deze technologische ontwikkeling. Mocht je met de elektrische auto deze roadtrip gaan doen, zoek dan van tevoren goed uit waar je oplaadpunten kan vinden. Je hebt een stuk minder snellaadpunten en lang niet overal in het Zwarte Woud heb je geluk langs de weg. En door het bergachtige gebied ben je een stuk sneller door je energie heen. Dat zorgt ook voor iets meer avontuur op de weg. Wat je kan doen is goedkoop auto verzekeren, zodat je nog geruster de weg op gaat.

Breisach am Rhein

Je kan de roadtrip starten in Freiburg in Breisgau, een verborgen pareltje waar je moeiteloos een weekend kunt doorbrengen. Breisach am Rhein, gelegen langs de oever van de Rijn, is een stad doordrenkt van geschiedenis. Van de Romeinse tijd tot aan de Middeleeuwen heeft deze plek een rijke en boeiende geschiedenis gekend, wat nog steeds te zien is in de architectuur en de lokale kunstwerken.

Ontdekkingen langs de Schwarzwaldhochstraße

De Schwarzwaldhochstrasse, ook bekend als de B500, is de oudste en beroemdste panoramaweg van het Zwarte Woud. Deze adembenemende route neemt je mee langs eeuwenoude bossen, idyllische bergmeren en beeldschone dorpen. Om de rit nog boeiender te maken, zijn er extra stops toegevoegd die het rijden van deze route alleen maar leuker maken. Stap uit voor een mooie foto en een lekkere aperol spritz of typisch Duits Weis biertje langs de weg.

Van whiskey tot wijn

Proosten op de roadtrip! Wel met een bob in jullie midden natuurlijk. Een bezoekje aan het schilderachtige plaatsje Gengenbach is een absolute aanrader voor liefhebbers van wijn, gin,
whiskey en likeuren. Gelegen te midden van de prachtige natuur, biedt deze distilleerderij van Franz Wild een rijke familietraditie die teruggaat tot 1885. Met een assortiment van maar liefst 85 verschillende producten is er voor ieder wat wils. Je kan er overigens ook voor kiezen om met een georganiseerde tour mee te gaan. Zo hoef je geen rekening te houden met die bob.

Een andere leuke optie is Kaiserstuhl vlakbij Breisach. Een vulkanisch laaggebergte met een uniek klimaat dat perfect is voor wijnbouw. Hier vind je terrassen vol wijngaarden en een
landschap dat doet denken aan Toscane. Breng zeker een bezoek aan de Badischer Winzerkeller, een van de grootste wijnproducenten van Europa, en proef de lokale wijnen die hier met passie worden gemaakt.