4x hotels met restaurant in Amsterdam die op de wishlist van locals staan

Amsterdam heeft veel hotels en niet overal kom je zomaar aanwaaien. Wij hebben een lijstje met hotels waarvan wij vinden: die hebben een restaurant dat perfect materiaal is voor een koffiedate of datenight. Plekken die al-tijd goed zijn en die we keer op keer tippen aan iedereen die ons vraagt waar je in Amsterdam moet zijn. 

Niet persé de meest voordelige hotels, maar door een hapje in het restaurant te eten dompel je je toch onder in de verfijnde hotel vibes. Want zo duur is borrelen of dineren hier niet. Zo is Jansz al jaren een plek waar we met liefde komen, net als het Conservatorium hotel en Andaz Amsterdam. Wil je weten waarom? Lees mee.

Hotels met restaurant in Amsterdam

Barbounia

Barbounia in het Conservatorium Hotel opende onlangs de deuren, dit werd gevierd met een partijtje en welja, de happen waren verrukkelijk. Net als de bubbels en de bellini’s. Wat ons betreft is het Conservatorium Hotel al jaren een aangenaam hotel, een beetje zien en gezien worden in de indrukwekkende lobby, nippen aan een glas bubbels met een flinke portie oesters voor je neus. Als je chique en on-Hollands wil doen, zit je hier goed. Het maakt jouw dag zonniger en een tikkeltje mediterraans dus want in Barbounia vind je een menu geïnspireerd op de Italiaanse en Griekse keuken en die van de Franse Rivièra.

barbounia

Barbounia, Paulus Potterstraat 50, Amsterdam

Jansz.

Of je nu een intiem familiediner of netwerkborrel in een van de private-dining ruimtes van Jansz. op de planning hebt staan, of een first date, het restaurant in het Pulitzer Amsterdam is bij uitstek de plek voor een eindeloze lunch of cozy diner. Een geweldige plek aan de Amsterdamse grachten met een wisselende menu waarop je altijd enkele klassiekers terug kunt vinden.

Pulitzer valentijn nederland

En in dit hotel is Jansz. niet het enige restaurant. Er is ook Pulitzers Garden, waar je in de zomer prinsheerlijk zit op een verscholen, intiem terras met heel veel sfeer.

Jansz, Reestraat 8, 1016 DN Amsterdam

Restaurant Flore

Hotel L’Europe, nog niet lang geleden volledig opgeknapt door design duo Nicemakers, is een luxe hotel met niet een restaurant, maar diverse opties. Omringd door rijke materialen, velours, warme kleuren en een mix van antieke en design meubels van eigen hand, kijk je je ogen uit.

Ook Freddy’s bar, dé plek met ouderwetse charme voor een goede borrel, is onlangs onder handen genomen. Knap hoe dat gedaan is, want de goede oude tijd is nog steeds voelbaar en de bitterballen staan gelukkig ook nog op de kaart.

restaurant flore amsterdam

Een andere fine dining plek in het hotel is Restaurant Flore, waar ze op sterrenniveau koken en zelfs een groene ster hebben gekregen met het oog op duurzame gastronomie. De chefs toveren namelijk hoogwaardige ingrediënten om tot eenvoudige maar bijzondere gerechten die meebewegen met de seizoenen. Zeer de moeite waard als je graag groente van het moment op het menu ziet staan.

Prins & Aap opent Andaz

Andaz Amsterdam aan de Prinsengracht is sinds 2012 een boutiquehotel met een creatieve en unieke, maar vooral Amsterdamse stijl. Niet zo gek, want het interieur is van de hand van Marcel Wanders en onlangs piekfijn opgeknapt door Karin Krautgartner, interieurontwerper en eigenaar byKK, die twaalf jaar geleden ook hielp bij het ontwerp van het hotel. De reden voor deze verfraaiing? De komst van barstro Prins & Aap waar je de hele dag veel lekkere dingen eet!

Meer lezen over Prins & Aap, lees hier verder!