5 edelstenen die gunstig zijn op de werkvloer

Steeds vaker zie ik mensen om me heen die edelstenen bij zich dragen, of zelfs op hun bureau hebben liggen. Bijgeloof of niet, het is al jaren bekend dat edelstenen een helende werking hebben. Voor iedere kwaal of klacht bestaat er een andere steen.

Ook voor je state of mind, je gevoel en je zelfvertrouwen zijn er edelstenen. En dit kan op de werkvloer wel eens van pas komen. Want zeg nou zelf: door werk gerelateerde dingen kun je aardig van je à propos raken. Een boze email van een klant, een jaloerse collega, oneerlijke situaties en stress zijn alles behalve fijn.

DIY: Onderzetters van agaat met bladgoud.

Malachiet
Malachiet
Dit is de steen die staat voor transformatie en verandering. De energie van de steen confronteert je met onopgeloste zaken, en zorgt ervoor dat je hiermee om leert gaan. Want opgekropte frustraties vreten energie en dat is vaak van je gezicht af te lezen. Ook verbindt malachiet de linker en rechterhersenhelft met elkaar waardoor je concentratie en je analytisch vermogen opeens stukken beter zijn.
rozenkwarts
Rozenkwarts
Is de ultieme liefdes steen, of je het nu hebt over liefde voor jezelf, het helen van een gebroken hart of het vinden van nieuwe liefde: rozenkwarts helpt je hierbij. Op werkgebied kan de steen ook heel wat betekenen, want werken zonder liefde? Dat is geen fijne job kunnen we je wel vertellen. Daarnaast zorgt de steen voor meer empathie, waardoor je je beter in kunt leven in andermans gevoelens. Altijd gunstig als je met mensen werkt.
aquamarijn
Aquamarijn
Wordt ook wel de zeewatersteen genoemd en staat voor jeugdigheid, energie en schoonheid. Op je werk geeft deze steen de hele dag door energie en je blijft scherp. Handig als je belangrijke zaken moet regelen.
citrien
Citrien
Citrien staat in verbinding met energie van de zon en brengt licht en positiviteit met zich mee. De steen zorgt voor zelfvertrouwen, een goed humeur en meer energie. Vooral voor mensen met faalangst kan de steen gunstig zijn. Niet alleen omdat je meer zelfvertrouwen krijgt, maar ook omdat teleurstellingen minder hard aankomen. Daarnaast durf je jezelf te zijn, en wordt je opeens stukken creatiever en optimistischer. Ze zeggen zelfs dat deze steen succes en rijkdom aantrekt, wij zeggen: kom maar op met die Citrien!
bergkristal
Bergkristal
Is een heldere steen die in staat is om energetische blokkades op te lossen. Handig op het werk, want daar werken blokkades je alleen maar tegen. Op de werkvloer zorgt bergkristal voor doorzettingsvermogen, energie en focus. Het stimuleert je intuïtie waardoor je dingen beter aanvoelt, en ze meer als vanzelf gaan. Problemen? De bergkristal zorgt voor inzicht en neemt besluiteloosheid weg, kun je eindelijk knopen doorhakken! Nog een pluspunt: bergkristal versterkt alle andere stenen!

Lees ook: Deze 5 edelstenen laten je weer stralen!