WEEKENDTIP: P A U S E pop-up store

Afgelopen week gingen wij langs bij P A U S E. Een tijdelijke pop-up store in de Gerard Doustraat. Tussen de andere fijne – het zijn er veel! – conceptstores en winkels is deze toch speciaal. Er hangen namelijk alleen maar eerlijke en ethisch verantwoorde merken, met name uit Argentinië.

Merken met een verhaal, en zo leuk, wij mochten met enkele designers praten! Zo was de eigenaresse van ALIVE cosmetics aanwezig en ze vertelde in geuren en kleuren over de kort houdbare, maar helemaal natuurlijke cosmetica. De porties zijn klein, dus het hindert niet dat deze producten geen jaren meegaan. Zeer geschikt voor de gevoelige huid. Ook hadden we een gesprek met de oprichtster van Animal Army, deze vrouw verzameld left-overs van de kledingindustrie en upcycled deze items. Dit wil zeggen dat ze de kleding nieuw leven inblaast, van oude spullen nieuwe spullen maakt. Dat kun jij trouwens ook doen! Want aanstaande zaterdag host P A U S E een gratis event: Hiernamaals.

Waar koop jij een eerlijke onderbroek?

hiernamaals

Zondag kun je ook je handen uit de mouwen steken bij Pulp door modeontwerper Natalie de Koning. Haar collecties zijn prachtig, en nu heb jij de kans om met deze ontwerpster aan de slag te gaan.

pulp

P A U S E is een initiatief van PURA PATIA, een webshop waar de labels het hele jaar te koop zijn.

pause

Wij zijn fan! De cosmetica, geurkaarsen en lederwaren, we want it all.

oorbellen

Deze zilveren oorbellen van Ines Bonadeo bijvoorbeeld. Het zijn oorbellen met Amethist, deze steen verheldert de geest en kalmeert minder fijne emoties. De steen triggert intuïtie en inspiratie en hij neutraliseert negativiteit. Wie wil dat nu niet in z’n oren hebben hangen? De oorbellen kosten €56 en zijn verkrijgbaar in de webshop van Pura Patria.