Door deze vrouw wil je direct vegan worden

Vegan is the shit. Tenminste, als we Instagram moeten geloven. Nu vinden wij het soms nog wel eens lastig om helemaal vegan te eten. Maar deze dame maakt het wel heel erg aantrekkelijk…

Want als al je gerechten eruit zien als kleine feestjes op een bord, dan snap ik wel waarom iedereen ineens vegan gaat eten! Ondanks dat vegan tegenwoordig een trend lijkt te worden, bestaat vegan eten natuurlijk al heel lang. En dat het een trend is geworden is alleen maar een hele positieve ontwikkeling.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik zelf die hele vegan stress nooit zo heb begrepen. Vegetarisch snap ik en kan ik ook helemaal inkomen. Wist je bijvoorbeeld dat eén koe  jaarlijks net zoveel broeikasgassen uit stoot als 4,5 auto’s, ofwel het rijden van 70.000 km? Dat is best wel schokkend… Maar waarom ik ook geen eitjes meer zou kunnen eten of wat honing in m’n thee kunnen doen dat was me nog even onduidelijk.

Na wat nodig onderzoek blijkt dat elke ‘vegan’ er andere beweegredenen op na houdt, waarom hij of zij geen dierlijke producten gebruikt. De meeste vegans eten geen dierlijke producten vanwege het dierenleed. Zo is het melken van koeien wel degelijk heel erg zielig, omdat dit zo’n massa productie is dat het totaal niet meer dierlijk of verantwoord is. Levende wezens zijn een product geworden. Maar dan wel producten die heel erg lijden.

Dat is natuurlijk verschrikkelijk. En zet je zeker aan het denken. Maar wat kan ik dan wel eten?! Ik hoor het je denken. Nou Ami van The Sun Kissed Kitchen laat zien dat vegan eten heel lekker kan zijn. Daarnaast zien haar gerechten er ook nog eens uit als een feestje. Extra reden om vegan zijn eens uit te proberen. Of in ieder geval iets bewuster te gaan eten…

Lees ook: OMG zwart softijs is nu een feit!