Zo maak je mindful drinking aantrekkelijk en dus haalbaar

Vanzelfsprekend een wijntje of andere borrel drinken is niet meer van deze tijd. Steeds meer mensen kiezen voor een mocktail omdat ze mindful drinking nastreven. Dit betekent niet dat je nooit meer een alcoholisch drankje drinkt, maar je gaat er wel bewuster mee om. Mede omdat er natuurlijk steeds lekkerdere alternatieven zijn om alcoholvrij te borrelen.

Een steeds grotere groep mensen tussen de twintig en veertig laat een alcoholische versnapering vaker staan. CBS meldt dat het percentage Nederlanders dat regelmatig drinkt, daalt.

In 2019 gaf ongeveer 80 procent van de Nederlanders aan wel eens alcohol te drinken, vandaag de dag is dat nog maar 75 procent. Waar de lijn eerst stijgende was, daalt deze door een groter bewustzijn over de nadelen van alcohol en de impact op onze gezondheid. Dit wil niet zeggen dat we de drank helemaal laten staan, maar we drinken bewust minder vaak.

Geniet, maar drink met mate

Geniet, maar drink met mate. Een waarschuwing en vrijbrief in één uitspraak. Want we vinden allemaal dat we met mate drinken, maar wat is met mate? Dagelijks een wijntje tijdens het eten of een keer in de week laveloos worden op een borrel? Die grens is vaag. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een leven met minder alcohol inclusief vermaledijde katers. Want zeg nou zelf, nuchter heb je toch een scherpere kijk op het leven! En misschien is het na twee wijntjes tijd voor een verfrissende mocktail!

Mindful drinking

Mindful Drinking wint de laatste jaren aan populariteit. Het is geen trend maar een bewuste levensstijl. Omdat alcohol impact heeft op body en mind, vinden we de troostende eigenschappen niet opwegen tegen de nadelen. Natuurlijk is het een smeermiddel om socialer uit de hoek te komen, maar dát kan dus ook met een alternatief drankje in de hand.

De mindful drinking-beweging gaat dan ook niet zozeer over helemaal niet drinken, maar eerder over bewust kiezen om geen alcohol te drinken OF om minder alcohol te drinken. Dat is geen straf, maar the best of both worlds! Want een lekkere mocktail om de avond mee te beginnen, lest bijvoorbeeld meteen de dorst. Zo doe je langer met de cocktail die naderhand wordt geserveerd. Andersom is het ook fijn om de avond af te toppen met een feestelijke mocktail omdat je zo niet de waas van nét een glaasje teveel ervaart.

Alcoholvrije alternatieven

Omdat steeds minder mensen drinken, wordt het ook steeds normaler om ‘nee’ te zeggen tegen een glas wijn of een cocktail. Niet alleen tijdens stopober of dry januari laten we het glas staan. Het hele jaar door zijn we inventief met andere drankjes. Neem nou de mocktails van MARTINI. Daarmee kun je echt alle kanten op!

Verfrissend in de zomer, kruidig en verwarmend in de winter of als zinderende pairing tijdens een meer-gangen diner.

MARTINI Non-Alcoholic Floreale & Vibrante

Bij MARTINI weten ze mindful drinken op een mooie manier te stimuleren. Naast het bestaande assortiment, bieden ze namelijk ook alcoholvrije alternatieven aan waarmee je de lekkerste mocktails creëert. Handig met de feestdagen voor de deur, want als MARTINI één ding wil, is het mooie momenten vieren met geliefden. Cheers to that!

De dranken zijn gemaakt van 100 procent natuurlijke ingrediënten en de smaken zijn zo veelzijdig, dat je ze in tig alcoholvrije cocktails kunt opnemen

Nieuwe mogelijkheden zonder de waas van alcohol

Een leven zonder alcohol betekent dus niet het einde van de wereld. Je kunt nog steeds een sociaal leven leiden, het is zelfs het begin voor een avontuur zonder kater. Zonder drank ervaar je dingen op een heldere manier en creëer je diepere connecties. Geen small talk, want daar heb je misschien minder zin in, maar wel échte verbinding en gesprekken waar je de volgende dag geen spijt van hebt.

Mindful drinking met MARTINI: een winterse aprèsdîner mocktail

Deze mocktail is perfect als je aan mindful drinking doet en na het diner nog zin hebt een een drankje.

mindful drinking met martini

Ingrediënten 

  • 50 ml MARTINI NON-ALCOHOLIC VIBRANTE
  • 20 ml citroensap
  • 50ml sterke afgekoelde zwarte koffie
  • Scheutje tonic
  • IJs

Zo maak je het

Stap 1
Mix alle ingrediënten behalve het tonic water in een shaker.
Stap 2
Shake en schenk de mocktail op ijs in een glas.
Stap 3
Maak af met een scheutje tonic.
Stap 4
Garneer met donkere chocolade of koffieboontjes.
Benieuwd naar andere recepten? Kijk dan op de website van MARTINI voor allemaal mindful drinking tips!