Mensen met een zacht karakter zijn ongelofelijk belangrijk

De laatste tijd lijkt het wel of ze er niet meer mogen zijn: mensen met een zacht karakter. Ze worden gezien als zwak en verslagen. Kom op! Je moet sterk zijn, trots en een go-getter. Er is geen tijd voor zachtaardig geneuzel. Gevoeligheid is in deze maatschappij knap lastig en dat terwijl gevoelige mensen heel wat te bieden hebben.

Iemand die zachtaardig is, krijgt regelmatig te horen: ‘Je bent te goed voor deze wereld, word eens wat harder.’ Anders kom je er niet. Met vriendelijkheid, goed vertrouwen en inlevingsvermogen red je het niet. Mensen lopen over je heen… dit gebeurt. Natuurlijk gebeurt dit maar ook als je niet zachtaardig bent zijn er types die misbruik van je maken en over je heen walsen. Die gaan niet weg als er geen zachtaardige mensen meer zijn. Jouw zachtheid hoeft niet per definitie te betekenen dat je met je laat sollen. Dat je naïef en dom bent. Júíst niet. Omdat je sociaal begaan bent met anderen wil je niemand kwetsen maar als mensen dit wel bij jou doen, dan ben je er ook helemaal klaar mee.

Zachtaardig zijn betekent ook: met liefde leven. Liefde voor jezelf en liefde voor anderen. Dit is het tegenovergestelde van schreeuwerige en opgefokte types die stukken aanweziger zijn. Mensen met een kort lontje en een grote mond. Types die niet kunnen delen, jaloers zijn op anderen en altijd maar meer willen. Zachtaardige types zijn geneigd om geluk in kleine dingen te zoeken. De zon, het strand, een kus of met blote voeten op het gras lopen. Ze zijn niet eenzaam omdat ze begaan zijn met anderen en goed kunnen luisteren. Het nieuwe en onbekende trekt ze en ze zijn super creatief. Niet alle zachtaardige mensen zijn hooggevoelig. Een zacht karakter bestaat gewoon… en daar is niets mis mee.

Netwerken is niet zo hun ding
In deze tijd is netwerken de meest efficiënte tool om iets te bereiken. Het moet. Voor zachtaardige types is netwerken niet zo gezegd, zo gedaan. Ze hebben een hechte kring mensen om zich heen verzameld en hoeven niet per se met jan en alleman aan de praat te raken. Als ze dit doen willen ze namelijk tijd voor iemand nemen. Dan pas krijgen gesprekken meer diepgang. Dit laatste heeft ook zo z’n voordelen! Je kunt namelijk heel veel mensen kennen maar bar weinig écht van de weten. Eigenlijk zijn de connecties die zachtaardige types maken veel diepgaander. Misschien zijn het er minder maar wat maakt het uit?