Joehoe mannen! Dít is waarom wij heel blij worden van een bos bloemen

Niets is leuker dan het krijgen van een mooi boeket bloemen. Oké, het mag dan – net als het krijgen van een brief – een tikkeltje ouderwets zijn, maar dat is juist wat het zo leuk maakt! Bloemen zijn persoonlijk en hebben de kracht om iemand op te fleuren. Daarnaast zijn ze leuk om te geven, maar nog leuker om te krijgen. Zeker van de man. Jammer is het dan ook dat jullie (heren) te weinig met boeketen strooien, maar wel met de verkeerde horloges. Zonde geld. En moeite.

Lees ook: Zo doe je dat: bloemschikken als een professional

Waarom maken jullie het jezelf zo moeilijk? Een mooi seizoensboeket of een stel mooie takken doen het altijd goed. Daarnaast houd je geld over en tover je een brede glimlach op het gezicht van vrouwlief. Ander pluspunt is dat je met een goed boeket bijna niet de mist in kan gaan. Als ze ziet dat jij (zomaar) een bloemetje voor haar meeneemt, stelt ze dat op prijs en is het allang niet meer belangrijk of de bloemen wel écht haar smaak zijn of niet. Zij blij, jij blij.

Vrouwen worden vooral blij van bloemen vanwege de vrolijke ‘halo’ die om ze heen hangt. Ze staat goed in het interieur en hebben ieder een eigen betekenis. Zo staan rode rozen voor liefde, witte rozen voor puurheid, (witte) orchideeën voor luxe en zonnebloemen voor levenslust. Daarnaast doen tulpen, lelies en hortensia’s het ook altijd goed in een boeket. Heb je dus moeite met het verwoorden van je gevoel of wil je (zomaar) iets leuks geven aan de vrouw? Geef dan een boeket bloemen. Extra pluspunten voor boeketten die bij de bloemist vandaan komen en niet van het tankstation.

Afbeelding via

Ook worden vrouwen gelukkig van de overheerlijke geur van bloemen en – misschien nog wel gelukkiger – van een mooie bloemenvaas. Daarnaast vinden vrouwen het leuk om te zien hoe bloemen tot bloei komen. Elke dag ontpoppen bloemen zich steeds een beetje meer en beginnen ze hun ‘echte’ vorm aan te nemen. Hier gaan vrouwen dus goed op. Serieus. Oh, en weet je echt niet welke bloemen je bij elkaar moet sprokkelen? Vraag het gewoon even aan de bloemist. Seizoensitems doen het altijd goed. Veldboeketten zijn om bij weg te dromen en honderd rode rozen zijn het meest romantisch ooit.

Lees ook: 14 manieren om bloemen in je haar te dragen