WAT? Je sterrenbeeld klopt je hele leven al niet!

Wat zeggen we nu? Dit kan toch niet waar zijn! Wij lezen altijd braaf onze horoscoop en het stukje tekst klopt bijna altijd. We moeten wel een maagd en schorpioen zijn, lijkt ons. Alleen is dit niet het geval. Blijkbaar zijn we een leeuw en een weegschaal. Dit komt omdat sterrenbeelden aan verandering onderhevig zijn meldt de BBC.

Hierdoor behoort 86% van de mensen tot een ander sterrenbeeld dan ze denken. Het zit zo: de Grieken hebben de sterrenbeelden bijna 3000 jaar geleden vastgesteld. Dat is een hele tijd geleden. Ondertussen draait onze aardbol door, waardoor de stand van de zon en de planeten ten opzichte van de sterren en dus sterrenbeelden, anders is geworden. Onze sterrenbeelden zijn hierop gebaseerd en zouden mee moeten veranderen. Maar dat is niet het geval. De verdraaiing van de aarde noemt men ook wel precessie en de precessieperiode duurt 26.000 jaar. Dit wil zeggen dat de sterrenbeelden nu al een maand verschoven zijn.

Lees ook: de bizarre connectie tussen je geboortemaand en je gezondheid.

Bovendien is er nog een dertiende sterrenbeeld: de slangendrager (ook wel: Ophiuchus). Dit sterrenbeeld is door de Grieken bewust weggelaten, waarom weet niemand. Er gaan geruchten dat astrologen de zon in twaalf gelijke delen wilde indelen.

Wil jij weten welk sterrenbeeld je eigenlijk bent?
Boogschutter 18 december – 18 januari
Steenbok 19 januari – 15 februari
Waterman 16 februari – 11 maart
Vissen 12 maart – 18 april
Ram 19 april – 18 mei
Stier 14 mei – 19 juni
Tweeling 20 juni – 20 juli
Kreeft 21 juli – 9 augustus
Leeuw 10 augustus – 15 september
Maagd 16 september – 30 oktober
Weegschaal 31 oktober – 22 november
Schorpioen 23 november – 29 november
Slangendrager 30 november – 17 december

Lees ook: dit is waarom je Tweelingen nooit zult vergeten.