Five Leaves, New York, Brooklyn

Sinds de opening in 2008 is Five Leaves een enorme hipster hotspot geworden. Het is de oversteek naar Brooklyn meer dan waard! De eigenaar had samen met Heath Ledger het plan een café te starten. Helaas overleed Heath veel te vroeg, maar het café is er toch gekomen: Five Leaves

bar new york
Je kunt hier de hele dag door terecht voor lekkers, maar de plek staat vooral bekend om de goede brunch opties! Zo staan er bijvoorbeeld truffelfrietjes, gestoomde mosselen in saffraan-kokossaus, oesters en ‘Devils on Horseback’: medjoul dadels gerold in bacon en gevuld met amandelen & peper, op het menu. Nou slaan mijn speekselklieren al op hol bij het woord ‘truffel’ en het is echt belachelijk moeilijk om uit al dit lekkers iets te kiezen!

five leaves ny
Hou ook een beetje ruimte over voor een toetje…Wat dacht je bijvoorbeeld van een Rosewater Pavlova met Passievrucht Curd of een Kamille & Lavendel Panna Cotta.

Eh… verslaafd aan chocolade, soms?

En dan hebben we het nog niet eens over de cocktails gehad! Alle klassiekers staan op de kaart, maar ook andere creatieve recepten zoals een heerlijke ‘Pirate Booty’. Op de wijnkaart staat mijn favoriete Sauvignon Blanc uit de Marlborough regio in Nieuw Zeeland!

Yam! Dit zijn de 12 beste food markets van de wereld!

Voor meer foto’s en extra informatie kijk op Little Wanderbook