Feestje? Met deze tips houd je het netjes

Stapels afwas, overal eten, een vieze toiletbril en boze buren. Herkenbaar? Als je weet hoe je een big parteh geef vast wel. De day after is altijd horror. Nee ’s nachts sta je vaak al met je handen in het haar, tenminste: als je niet laveloos op de bank bent gekropen. Hoe dan ook, deze taferelen kun je voorkomen. Dit zijn de beste tips om zelfs de grootste partijen netjes te houden.

1. Nodig de buren uit
Mits ze gezellig zijn. Zorg er vervolgens voor dat ze veel drinken, zodat ze als ze huiswaarts keren als een blok in slaap vallen. Op deze manier is iedereen tevree.

2. Zet kostbare spullen weg
Dure vaas? Kostbaar erfstuk? Zorg ervoor dat je dit spul goed opbergt. Lelijke vaas van manlief die hij maar niet weg wil doen? Die kun je gerust laten staan…’Sorry schat’.

3. Geen vloerkleden!
Dat is vragen om problemen. Op een echt feest wordt er altijd wel iemand zó dronken dat het tapijt echt niet veilig is. Rode wijn vloeit rijkelijk en vieze schoenen lopen in en uit – lees: er moet gepaft worden.

4. Omarm ander soort kleden
It’s all about details. Geef jij een feestje? Dan wil je dat het er bij jouw thuis goed uitziet. Slingers, ballonnen en kleden in de stijl van jouw feestje creëren een unieke sfeer. Tafelkleden of kleden over de stoelen en banken staan ook nog eens gezellig, de volgende dag was je ze, en klaar is kees.

Zie ook: Tapijten voor buiten.

5. Reken op noodgevallen
Mochten er toch vlekken op meubels, tapijten of – nog erger – je kleding komen? Zorg dat je in ieder geval zout, citroen en soda in huis hebt. Dé eerste hulp bij vlekken.

6. Zorg voor een lege vaatwasser
Dan hoef je niet als het feest in volle gang is de vaat uit te ruimen, en kun je de vieze glazen er zo in zetten.

7. Vier het buiten
Al is het altijd maar de vraag of een buitenfeestje mogelijk is. Maar als het kan, is het dubbel feest! Hang lampionnen op en maak een knetterend kampvuur voor nog meer sfeer.

8. Zorg voor een schone wc
We snappen dat je niet op je knietjes de wc-vloer gaat boenen, maar zorg voor verfrissing en wees niet zuinig met toiletpapier. Een zeepje, handdoek en vochtige doekjes zorgen ervoor dat het je gasten aan niets ontbreekt!

Lees ook: ben jij een leeuw? Dan weet jij zeker hoe je een feestje moet bouwen!