Dit zeg jouw ontbijt over je!

Wake up! Het is tijd voor je dagelijkse ontbijt. En dat is.. ja dat is voor iedereen anders. De een ontbijt niet, terwijl de ander het allerliefste taart, croissants én gebakken ei naar binnen schuift. Je snapt wel dat deze eetgewoonten ook wat vertellen over jouw persoonlijkheid. En dat is best leuk! Daarom zetten wij een paar opvallende types op een rij.

Zwarte koffie graag
Dit type ontbijt liever niet, wat zeg ik? Doet ’s ochtends sowieso liever niet teveel. Zwarte koffie types komen over het algemeen langzaam op gang en kunnen tijdens de eerste wakkere uren niet veel verdragen. Een ochtendhumeur noemt men dat. Soms zijn zwarte koffie types ook overdag nog grijnzig. Maar later op de dag wel erg productief, ze gaan vaak tot in de late uurtjes door!

zwarte koffie

Verse jus en een croissant
Deze ‘bon vivant’ is in de vroege morgen – en eigenlijk altijd – opperbest gehumeurd en slaat het ontbijt dan ook nooit over. Sterker nog: het ontbijt is hét moment van de dag om te genieten. Het liefst ontbijt jij in alle rust met een krantje of ander leesvoer. We kunnen met een gerust hart zeggen dat jij een optimist bent vol levenslust.

Boterham met hagelslag
Of kwinkslag – wie kent het niet? -. Al jaren eet jij braaf je boterham met hagelslag en boter. Niks mis mee, je bent gewoon niet zo van de veranderingen. Waarschijnlijk drink je er ook een glas melk bij want: ‘melk is goed voor elk’ toch?

Smoothie
Voor het gemak gooi jij ’s ochtends een banaan met wat yoghurt in de blender. Of een doosje rood fruit uit het vriesvak mixed ook prima! Als het maar snel is en ook handig om mee te nemen. Want in alle haast – denk: te lang douchen – is er echt geen tijd om uitgebreid te ontbijten. Eerlijk is eerlijk: jij bent best wel een treuzelaar.

Ontbijt bowl
De ontbijt bowl is heftig maar gezond! Deze stevige ontbijters weten hoe belangrijk de eerste maaltijd is en zorgen ervoor dat ze niks te kort komen. Dit ontbijt wordt overigens wel pas ná de eerste work-out genuttigd, want sporten met een volle maag? Ho maar! Tijdens het ontbijt spiek jij alvast op Instagram voor nieuwe inspiratie voor de volgende ochtend.

Schermafbeelding 2015-12-01 om 14.24.51

Pitaja: waarom je deze nieuwste ontbijttrend wilt proeven!

Cafè latte met een eclair
Dit is misschien wel het beste ontbijt, nou ja, lekkerste. Officieel mag je een Latte alleen in de ochtend drinken – voor elf uur! -, dus dat doe je ook. En die chocolade eclair? Tja, als jij niet goed voor jezelf zorgt wie doet het dan? Bovendien heb je de rest van de dag de tijd om deze calorieën weer te verbranden. Jij hebt stijl en smaak, vooral dat laatste klopt!

Happy ontbijtgranen
Jij verheugt je ’s avonds al op het ontbijt want dat is een schaaltje vol zoetigheid! Zo zoet dat het eigenlijk niet verantwoord kan zijn. Maar daar denk jij liever niet aan want er is niemand die jou op de vingers tikt als jij de dag begint met chocolade, marshmallows en andere gekkigheden. Jij bent niet erg verantwoordelijk maar wel lekker enthousiast en spontaan.

ontbijtgranen

Biefstuk en ei
Het bestaat! Sommige mensen draaien hun maaltijden volledig om en beginnen de dag met een goed stuk vlees. Why? Omdat dit ontbijt rijk is aan proteïne en je insuline niveau geleidelijk aan stijgt. Grote kans dat jij één bonk spieren bent en iedere dag flink met gewichten traint.

28 dingen die je begrijpt wanneer je altijd in bent voor eten.

Pizza of andere vette hap
Schreeuwt jouw maag ’s ochtends al om fastfood? Dan heb jij gister vast té diep in het glaasje gekeken. Dit feestbeest leeft er lustig op los en daar hoort een stevig ontbijt bij. Jij bent best wel rebels en niet vies van een partijtje. Bovendien: je kan het hebben! Want na dit ontbijt functioneer jij weer prima.