Deze work-outs zijn dé nieuwste trends op fitness gebied

Oké, het is niet nieuw in Nederland maar dit jaar ga jij het ook proberen: ‘Aerial yoga’ én Aerial Hoop. Dé perfecte work-outs om al je core muscles te trainen zonder je lichaam onnodig te belasten.

Aerial yoga
Tijdens Aerial yoga speel je met de zwaartekracht. Je oefent niet op een mat maar in een doek terwijl je in de lucht zweeft. Je voelt je zo vrij als een vogel en omdat je in een soort van hangmat aan de slag gaat, heb je veel meer mogelijkheden. Je krijgt minder spanning op je gewrichten en gaat een stapje verder dan bij gewone yoga. De handstand, een salto, opeens lukt het allemaal! Ook bij rugklachten is deze vorm van yoga ideaal, omdat je ondersteboven hangt verleng je je rugspieren waardoor er meer ruimte ontstaat in de wervelkolom. Daarnaast is deze vorm van yoga ook voor de fun, je bouwt er kracht mee op – want ja: het lichaam wil ook wat – en het allerbelangrijkste: ervaring is niet nodig!

Aerial Hoop
De hoepel beweegt zich tegenwoordig niet meer alleen om je middel, jij beweegt je liever in de hoepel. Aerial Hoop is een vorm van luchtacrobatiek waarbij je je in verschillende poses in hoepels in de lucht manoeuvreert. Het is eigenlijk nog sexier dan paaldansen want de snelle vloeiende bewegingen zien er ook nog eens super artistiek uit. Het zorgt voor spierkracht, souplesse en het ziet er ook nog eens elegant uit. Na een paar keer oefenen kun je zo bij het circus!

Lees ook: waarom liegen mensen?