Altijd een (sport)masseur in de buurt met Theragun

Waar blijft de tijd. Vroeger (oma spreekt) ging de mens voor een massage naar de masseur. Tegenwoordig kan je daar Theragun van Therabody voor in huis halen. Klinkt spannend en dat is (mag gezegd worden) het ook best wel. De eerste keer dan. Daarna ben je maar wat blij met ‘m.

Let’s change the way we move met Therabody

Theragun van Therabody dus. Ondergetekende had niet eerder van team ‘T’ gehoord. Wie, wat, waar? Dit tech wellness merk heeft een assortie aan producten – we citeren – “om de spieren op natuurlijke wijze te laten ontspannen.” Daar is de Theragun er dus eentje van. En dat is tóp met al dat thuiswerken (of typen an sich), want niet best voor de nek- en rugspieren.

First things first. Therabody is een idee van chiropractor Jason Wersland. In 2008 kreeg de beste man een ernstig motorongeluk met een zeer geblesseerd lichaam tot gevolg. Nog tijdenlang liep hij met zeurende zenuw- en spierpijn rond. Laten masseren werkte ontspannend, maar werd wat onpraktisch (en een duur geintje voor de portemonnee) om op dagelijkse basis mee door te pakken. Was er dan geen tool, niets op de markt, waarmee je bij jezelf de (traumatische) spanning kon weghalen? Antwoord: nee!

Theragun Therabody percussietherapie

En dus heeft hij het heft in eigen hand genomen. Na heel veel onderzoek en trial-and-error kwam in 2008 de allereerste Theragun uit z’n koker rollen. Toch heeft het nog tot 2016 geduurd om het product te perfectioneren (want veel wetenschappelijk onderzoek en proefpersonen later) en om het tech wellness brand Therabody te lanceren. Maar hé, dan heb je ook een device met wetenschappelijk onderbouwde percussietherapie (“snelle en herhaalde toepassing van druk loodrecht op het lichaam. Weefsels ervaren hierdoor zowel druk als vibratie”). Vandaar ook dat artsen, chiropractors en topsporters graag naar het merk grijpen.

Ook aan deze kant van het scherm is de houding bij lange na niet altijd hoe het zou moeten zijn. Keertje aan de keukentafel is tot daar aan toe, maar met meer thuiswerken ga je het op den duur aan je lichaam merken. Gespannen nek-, schouder- en rugspieren. Oh wat wil je al lang een afspraak bij de masseur maken en oh wat zou je dat jezelf toch elke maand moeten gunnen, maar iets met tijd tekort en andere prioriteiten waardoor het – als puntje bij paaltje komt – het ontspanningsmoment weer vooruit wordt geschoven. Welnu, met Theragun heb je dat niet. Geen reistijd, geen afspraak, gewoon wanneer jij eraan toe bent, pak je het driehoekige apparaat erbij en ga je voor ontspanning. Goed voor lichaam, goed voor geest. En dat in slechts een paar minuten.

Theragun Therabody percussietherapie

Aan de test met Theragun

Toegegeven, de eerste keer was wel een ding, want je weet niet goed wat voor kracht je kan verwachten. Na een ‘whoe’ en ‘wha’ voel je snel genoeg aan wat ‘T’ kan en is het al vrij snel ontspannen. Nu moet je weten dat het geen kietelsterkte is, waarmee je over je rug, nek of beenspieren (en elk ander lichaamsdeel wat aan ontspanning toe is). Het is een massage met ballen. Letterlijk en figuurlijk. Gelukkig zijn er vier verschillende intensiteitsstanden, zodat je zelf bepaalt hoe stevig je wil worden gemasseerd.

Over die ballen: je krijgt verschillende  ‘opzetmassageballen’ meegeleverd, elk voor een specifieke behandeling. Hoe je weet wat wanneer te gebruiken? Ga aan de test en download vooral de Therabody app. Zie het als je professionele rechterhand, waarmee je je tech wellness device kan personaliseren. Krijg advies van dr. Jason op basis van je dagelijkse gewoonten en (sportieve) bezigheden, en krijg extra begeleiding tijdens de massage.

En inzoomend op die sportieve activiteiten. Weet dat je Theragun ook kan inzetten om spieren voor een training op te warmen, tijdens de work-out een extra boost te geven of na afloop de spieren te belonen en sneller te herstellen. Heus, het is even je draai vinden met Theragun, maar met de app bij de hand en testen wat fijn voor je werkt (of juist niet) loopt het helemaal los! Let maar op dat niet Jan en alleman om de haverklap bij je op de stoep staat voor een massage van mr. ‘T’ 😉

Theragun van Therabody is te koop via de webshop en o.a. CoolBlue, en begint bij zo’n €300,- (afhankelijk voor welke versie je gaat).