Cultuurtip: Amy Winehouse: A Family Portrait

Vanaf 29 februari tot en met 4 september 2016 zal in het Joods Historisch Museum in Amsterdam de tentoonstelling ‘Amy Winehouse: A Family Portrait’ te zien zijn. Een indrukwekkende tentoonstelling over het enerverende leven van Amy Winehouse en haar familie. De tentoonstelling werd, in samenwerking met Amy’s broer Alex Winehouse, door het Jewish Museum London gemaakt. Na het overweldigende succes dat de tentoonstelling in Londen, Tel Aviv, Wenen en San Francisco heeft gehad, komt de tentoonstelling nu dus naar Amsterdam. En jij wilt er heen.

Lees ook: Daarom huilde ik bij ‘Amy’: dit is waarom je de docu moet zien

Amy Winehouse is één van de meest succesvolle artiesten van de afgelopen decennia en wordt door vrijwel alle generaties bewonderd. Nog steeds is de muziek van Amy onwijs populair; ze is dagelijks op de radio te horen en nog steeds worden er, zowel online als in de winkel, albums van haar verkocht. Dat Amy nog steeds populair is, kan ook worden herleid uit de hoge bezoekerscijfers van de docu ‘Amy’, die afgelopen jaar in veel bioscopen te zien was. Heb je de documentaire nog niet gezien? Hier kun je lezen, waarom je ‘m moet (!) zien.

Een andere reden dat je ‘Amy Winehouse: A Family Portrait’ moet zien, is dat de tentoonstelling juist een minder bekende kant van Amy laat zien. Als bezoekers krijg je een kijkje in het privéleven van Amy als tiener (toen ze nog niet door de grote media-aandacht werd beïnvloed). De nadruk ligt op Amy’s familiegeschiedenis, schooltijd, muziek- en modevoorkeuren, Londen, Camden Town – de wijk waar ze aan het begin van haar carrière naartoe verhuisde – en persoonlijke bezittingen. Daarnaast zal haar Grammy Award, die Amy na haar overlijden in 2011 werd toegekend, te zien zijn op de tentoonstelling. Dus dames, save the date!

Lees ook: TGI Friday Playlist: de beste vrouwelijke popartiesten aller tijden