Cultuur snuiven tijdens de museumnacht in Amsterdam

Zaterdag 7 november is het weer zover: de Amsterdamse museumnacht. Voor alweer de zestiende keer openen musea hun deuren vanaf 19.00 tot 02.00 in de nacht. Uiteraard is er voor jou een exclusief programma waardoor deze avond nog specialer wordt.

In meer dan veertig musea zijn er speciale rondleidingen, workshops, optredens en muziek! Natuurlijk hebben wij onze favorieten en die delen we graag:

Het Rijksmuseum
Het Rijksmuseum is een must-visit als je er nog nooit geweest bent. Het statige gebouw hangt vol met klassieke kunst. Zo kun je je vergapen aan de Nachtwacht van Rembrandt of je verdiepen in de Nederlandse geschiedenis. Speciaal voor de museumnacht zijn er rondleidingen, optredens en je kunt er zelf schilderen met licht!

tropenmuseum

Tropenmuseum
Altijd de moeite waard is het Tropenmuseum. Het gebouw, de sfeer, alles is zó mooi. Tijdens de museumnacht zijn er drie tijdelijke tentoonstellingen: The Sixties, ZieZo Marokko en Secret Love. Bewonder de mode van Yves Saint Laurent en Paco Rabanne en waan je terug in de tijd. Wij zijn fan van het werk van de wereldberoemde fotograaf Richard Avedon, ook dat hangt in het tropenmuseum te pronken! Je begrijpt, hier kun je best een poos blijven plakken. Wil je zelf op de foto? Dat kan in de fotokast, als een hippie, mét jaren 60 kapsel. En na al dat cultuursnuiven is het tijd voor ontspanning! Deze vindt je tijdens een kundalini yoga work-shop!

jaren 60

tropenmuseum

De Hortus
De Hortus is misschien wel onze favoriet. Tussen al het groen kun je al nippend van een Gin Tonic ronddwalen in een van de oudste botanische tuinen van Nederland. Er is muziek en er zijn tropische snacks! Wat wil je nog meer? Een lesje over planten in de jungle?

de hortus

Huize Frankendael
Dit grote statige pand is het laatste buitenhuis van Amsterdam. Gelegen aan de rand van het Frankendael park is er volop groen in de omgeving! Tijdens de museumnacht kun je in het voedselcafe meer te weten komen over de huidige voedselindustrie. Bekende namen als Yvette van Boven informeren je over de trends en veranderingen op dit gebied.

Stilte in de Oude Kerk
Behoefte aan nog meer rust? Ga dan naar de Oude Kerk, daar kun je in stilte van je drankje genieten. Niemand mag praten, iedereen communiceert middels gebarentaal.

Tip: ArtDeli X Ciel Bleu om een hapje te eten.

Dromen in de Nieuwe Kerk
In de nieuwe kerk kun je samen met de coaches van droomcoaches.nl op zoek naar de waarheid in jouw dromen. Dromen zijn altijd al ongrijpbaar en raadselachtig geweest. De tentoonstelling ‘De droom van keizer Constantijn’ is hier het bewijs van.